Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"30-годишен юбилей": Кметът на Самоков поздрави ръководителя на вокална група "Медени звънчета"

13 май 2024, 15:56 часа • 6050 прочитания

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов и председателят на ОбС Мая Христева поздравиха ръководителят и създател на ДВГ „Медени звънчета” по случай 30-годишния юбилей на групата. На церемонията присъства директорът на ИОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Ирена Коцева и част от ръководството на училището. Инж. Джоргов изрази удовлетворението си, че „Медени звънчета” са се превърнали в символ на Самоков и подчерта, че е важно хората като г-жа Георгиева, посветили се на професията си и допринасящи за общината, да не бъдат забравяни. 

Даниела Георгиева, заедно със съпруга си Георги Георгиев през 1994 г. създават „Медени звънчета”, като основният репертоар на групата са фолклорните песни, преобладаващи автентични самоковски със сложен двуглас, който става и тяхна запазена марка на всички конкурси и фестивали, в които участват. Благодарение на г-жа Георгиева, децата опознават българската народна музика и се възпитават в чувство на родолюбие и любов към това богатство. През всички тези години като музикален педагог, тя работи с деца и групи на територията на цялата община, като открива редица млади таланти, които благодарение на нея, продължават своя професионален път като музиканти. На днешното тържество нейната ученичка Надежда Георгиева бе дошла специално да поздрави своята учителка, предопределила професионалното й развитие.

По случай юбилея на „Медени звънчета”, по решение на ОбС, г-жа Георгиева е удостоена с грамота, почетен плакет и парична премия от 2000 лв. Отличията й връчиха кметът инж. Джоргов и председателят на ОбС г-жа Христева. Децата от ДВГ „Медени звънчета” направиха музикален поздрав към общинското ръководство. Г-жа Христева отбеляза, че Даниела Георгиева е удостоявана с всички награди на Община Самоков.

Г-жа Ирена Коцева също благодари за отличието и признанието към дългогодишния труд на прекрасния музикален педагог и професионалист.

Още: Малки и големи се поздравиха за Великден на празнично украсения площад в с. Райово

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес