Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таксиметрови шофьори на протест: Промените по „Патриарха“ унищожили 21 стоянки

14 май 2024, 10:49 часа • 987 прочитания

Таксиметрови шофьори се събраха на протест заради реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий".

ОЩЕ: Няма да се върне старата организация на движение в центъра, закани се зам.-кмет на София

Какви са исканията им?

"Унищожените 21 таксиметрови стоянки в широкия център на София без каквото и да е съгласуване с бранша, е конкретният повод за протеста ни. Без какъвто и да е диалог с нас бяха премахнати поредните таксиметрови стоянки заради реорганизацията на движението от ПП-ДБ-СС”, заяви Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Цветков отбеляза, че таксиметровите компании си плащат авансово данъците, а кметът е поел ангажимент тези пари да се инвестират в таксиметрова инфраструктура, но това не се случва.

 

"Нямаме диалог. Кметът Терзиев бяга. Имахме уверението, че ще се намери решение стоянките да бъдат възстановени, но в неопределено време. Това не ни устройва”, категоричен бе той. 

Цветков поиска и спешно взаимодействие с ЦГМ относно репатрирането на автомобили паркирани върху таксиметровите стоянки.

ОЩЕ: Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението край НДК

Той съобщи и че кметът се е опитал да осуети протеста им. “Терзиев се опита да го забрани, като въведе забрана за спирането в зоната на Столична община, затова днес ще то проведем протеста в движение. Това ще причини по-голямо неудобство за софиянци в движението, вината е на кмета:, категоричен е председателят на Националния таксиметров синдикат.

Ако днешният протест не даде резултат от утре започват протестни действия на всички 131 таксиметрови стоянки в София.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес