Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Глобен е строител, забавил важен проект в София (ВИДЕО)

15 май 2024, 15:29 часа • 2101 прочитания

След сигнали от граждани за забавяне на строителството на асансьори при обръщалото на трамвайна линия №7 в София районният кмет е уверил, че строителят ще бъде глобен, а до края на следващия месец проектът ще е завършен.

Това съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който се е заел с казуса.

Още: Георгиев: Новата организация на движението по бул. "Витоша" и "Патриарха" е незаконна (ВИДЕО)

Историята

"Преди една година след среща с граждани от Манастирски ливади - Запад поех един конкретен ангажимент - да осигурим финансиране за така необходимите асансьори за достъпна среда при обръщалото на трамвай 7. Необходимите средства от 600 000 лв. бяха осигурени в бюджета през септември 2024 г. с гласовете на ГЕРБ-СДС и преди това с изрично решение на общинския съвет от 25 май 2023 година конкретно за този проект", пише Георгиев.

"Междувременно тогавашният кмет на район Витоша инж. Теодор Петков свърши всичко необходимо за изграждането на асансьорите - дълги и времеемки градоустройствени процедури. Той проведе обществена поръчка и избра изпълнител, сключи договор и през есента започнахме строителството.

След сигнали от граждани за забавянето на строителството направих проверка на място и разговарях с новия районен кмет. Той ме увери, че строителят ще бъде глобен за забавянето, както и че до края на юни обектът ще е напълно готов.

Голямата разлика между нас и опонентите ни е, че поемаме ангажименти не само преди избори. И че ги изпълняваме - некампанийно. Така работим ние. Разликата е видима", пише още Георги Георгиев.

Още: Георги Георгиев: Ще бъдем гласът на гражданите в парламента

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес