За втори път Столичният общински съвет одобри подкрепящия финансов инструмент „Акселератор Стартъп София“

1250
За втори път Столичният общински съвет одобри подкрепящия финансов инструмент „Акселератор Стартъп София“
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет взе решение за утвърждаване на второ издание на подкрепящия финансов инструмент „АкселераторСтартъп София“за улесняване достъпа до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община. В момента се подготвят условията за кандидатстване по програмата, а подаването на документи ще започне от 15-и декември до 31-и януари. Финансирането за второто издание на „АкселераторСтартъп София“ ще бъде осигурено със средства на стойност 100 000 (сто хиляди) лв. от бюджета на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община (ОГФМСП).

Програмата „Акселератор Стартъп София“, утвърдена от Столичен общински съвет още през 2018 г., съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община като ги подпомогна при разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации, като повиши техния капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор и като ги насърчи към развитие и промотиране на иновативни продукти и услуги с висока добавена стойност.

„Акселератор Стартъп София“ се реализира в изпълнение на основните цели и водещите инициативи в стратегията „Европа 2020” и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) на София и представляваше съвместна платформа за взаимодействие между ОГФМСП, Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Програма „Европа“ на Столична община.

„В това трудно време на пандемия „младите“ и стартиращите компании в София заслужават внимание и подкрепа от страна на Столичната община и ние правим това с навременни и обосновани действия“, коментира председателят на СОС Георги Георгиев.

Чрез Програмата ще се осигури първоначален финансов ресурс за стартиране или развиване на дейността на иновативни, стартиращи и социални предприемачи, като паралелно, или след този етап, същите ще могат да са възползват в комбинация и от гаранционните схеми на ОГФМСП. Експертите от СОАПИ ще осъществяват менторска помощ, образование, свързване с мрежа от контакти, споделено офисно пространство и среда при осъществяване на проектите, възможност за представяне на резултатите пред потенциални инвеститори. Ще бъде използван и опита на Програма „Европа“ на СО при подкрепа на иновативни и дигитални инициативи на неправителствени организации, както и експертизата на Асоциация за развитие на София и СОАПИ в подкрепа на предприемачеството, иновациите и дигиталните технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

СДВР: Новото движение и паркиране в центъра на София е незаконно

Съгласувана ли е с МВР новата организация на движението в центъра на София?

Зам.-кмет за промените на бул. „Витоша“: Искаме да свалим велоалеите от тротоарите и да ги положим на пътното платно

Борис Бонев за промените по "Патриарх Евтимий": Отчитам някои пропуски

Няма да се върне старата организация на движение в центъра, закани се зам.-кмет на София

Дебат за движението по "Патриарха": Кмет на ПП-ДБ поиска връщане на старото положение

Премахват опасни дървета около храма "Св. Александър Невски"

Хиляди деца отново останаха извън яслите и детските градини в София

Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението край НДК

Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София