Започна ремонтът на площада в село Райово (СНИМКИ)

3154
Започна ремонтът на площада в село Райово (СНИМКИ)
Снимка: Община Самоков

Започна ремонтът на площадното пространство в село Райово. Проектът се реализира по мярка 04 „Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с обновяването и развитието на рибарската територия” от Стратегията за ВОМР на МИРГ „САМОКОВ“, финансиран по Програма за морско дело и рибарство.

Строителните дейности трябва да приключат до 29 юни, когато ще се проведе традиционния събор на селото. След приключване на ремонтът на площада в Маджаре, започна изпълнение на проекта за реконструкция на центъра на село Райово. В момента се оформя пространството, като ще бъдат запазени улиците от двете страни. Паралелно с това се изгражда тротоара. От западната страна са наредени бордюрите, а от източната се поставят в момента.

Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лева за асфалтиране на улици в общината

Среща с жители на село Райово проведе кметът на Самоков Владимир Георгиев днес. Той поздрави организаторите на дарителската кампания за...

Днес кметът Владимир Георгиев, директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова и инвеститорския контрол Делян Кирилов посетиха на място обекта, за да уточнят изпълнението на централната част. Посрещна ги кметът на селото Васил Васов. Той заяви, че по настояване на жителите на селото иска проектът да бъде допълнен с изграждане на сцена, а предвидените по проект две беседки да се заменят с пейки. Изпълнителите обсъдиха с екипа от община Самоков възможностите за изграждане на сцена и промяната, която ще настъпи в следствие на това в проекта. Така се взе решение сцената да се изгради в северната част на площадното пространство на мястото, предвидено за беседка, а в южния край да се поставят пейките. Обсъдени бяха и цветовете за плочките, които ще бъдат на площада, както и оформянето на целостното пространство.

Село Райово е едно от големите села в община Самоков, което се намира близо до административния център. Ето защо там живеят и много млади хора. Площадът на селото е голям, като пространство, но от изграждането си не е реновиран. С разработения проект, Община Самоков цели благоустрояването и оформянето на площадното пространство. Това е важно за всяко село, тъй като, особено в топлите месеци, там се провеждат културни събития, различни мероприятия, както и селските събори. Самото място има и социални функции и облагородяването му ще доведе до използването му и като място за срещи и разходки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София