Атлетико Мадрид ще се спасява от баско отмъщение

14816
Атлетико Мадрид ще се спасява от баско отмъщение

Днешният ден е ден, посветен на тенис страсти, но за любителите на футбола и „Лаком за гол” неделя има какво да поднесе – интересно, макар и не толкова помпозно ястие. Нека видим какви са основните му съставки.

Аталанта – Милан, 16:00 часа

Футболът е с ново измерение - Лаком за гол

Лео Меси, Кристияно Роналдо, Радамел Фалкао, Уейн Руни, Робин Ван Перси, Давид Силва, Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Луис Суарес, Стивън ...


Гостуването в Бергамо е едно от винаги трудните гостувания на росонерите. Затова и няма как да го подминем сега, когато няма големи дербита в Европа.

И за двата отбора точките в момента са много важни – „Аталанта” е на 6 точки от изпадащите, а „Милан” е на 9 точки от зона Шампионска лига. Както добре се вижда, двата отбора нямат право на много грешки, но това важи най-вече за червено-черните.

В последно време формата и на двата отбора не е много цветуща, но при „Аталанта” определението спокойно може да се смени с „трагична”. Бергамаските са спечелили едва две точки в последните си пет мача, а „Милан” имат две победи с по 2:1, но все на „Сан Сиро”.

През първия полусезон „Аталанта” се възползва в пълна степен от потресаващо слабото начало на „Милан” и спечели с 1:0 в Милано. Така „Аталанта” прекъснаха серия от шест мача без успех срещу росонерите. Като домакин обаче бергамаските не са печелили в този сблъсък от 2008 година насам. „Милан” пък има две победи и един равен оттогава като гост на „Аталанта”.

Милан се отдалечава от Шампионската лига

В дерби срещата на 20-ия кръг в Серия А отборите на „Сампдория” и „Милан” завършиха при нулево равенство. Така ...

По отношение на съставите при „Милан” вече го няма Франческо Арчеби, който беше продаден на „Дженоа”. Към състава обаче се присъедини бившият десен бек на италианския национален отбор Кристиян Дзакардо. Няма го капитанът Масимо Амброзини, а под въпрос е Марио Йепес. Аут до края на сезона е Найджъл Де Йонг. За домакините ще липсват защитниците Джанпаоло Белини и Даниеле Капели.

Средните ставки на букмейкърите са 2.20 за „Милан”, 3.77 за „Аталанта” и 3.43 за равенство.

Прогноза:

Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид, 22:00 часа


Много лакомници за гол нападат, но един се откроява

И вторият кръг от любимата на аудиторията на Actualno.com футболна игра „Лаком за гол” вече е история. Благодарим на всички...

Дербито на кръга в Примера Дивизион. Мачът е по-важен за баските – те са на 4 точки от зоната на изпадащите, докато дюшекчиите са втори във временното класиране и почти сигурен участник в Шампионската лига догодина. „Атлетико Мадрид” има и теоритичен шанс за титлата, но разликата от 8 точки с „Барселона” засега изглежда много голяма.

В този сблъсък характерна особеност са повечкото вкарани голове. Като цяло има баланс между двата отбора, а в последните седем мача дюшекчиите имат пет победи, а „Билбао” – две. Още нещо интересно за залагащите – двата отбора не са правили равенство вече 15 поредни срещи помежду си. А в последните два мача „Атлетико Мадрид” спечели с 3:0 и 4:0, като суперзвездата на мадридчани Радамел Фалкао вкара общо пет гола в двата мача. И не бива да се забравя, че победата с 3:0 всъщност беше на финала на Лига Европа, което е още един повод на „Билбао” да отмъщава.

Сега влияние на мача ще окаже фактът, че Фалкао го няма в редиците на „Атлетико”. Той получи контузия в коляното по време на последния шампионатен мач на отбора си при победата с 2:0 над „Леванте” и ще отсъства три седмици от игра. Аут за „Атлетико” е и Габи, който е наказан. За „Билбао” ще липсват защитникът Аморебиета и халфовете Галарета и Иниго Перес.

Средните ставки за мача са 3.12 за успех на „Билбао”, 2.42 за победа на „Атлетико Мадрид” и 3.49 за равенство.

Прогноза: Х1

Ще се смее ли последен Червеният дявол?

В деня за размисъл преди референдума е редно да се потърси източник на вдъхновение за изчистване на съзнанието. И какво може да е по-до...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com