Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

34570
Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

След съботната загрявка дойде ред и на основното ястие за футболните лакомници – супер неделя с грандиозни сблъсъци в английското, италианското и испанското първенство. Затова запасете се с бира, изгонете деца и жената/мъжа си и прочетете прогнозите на Actualno.com – а след това дайте и своите в „Лаком за гол”.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул, 15:30 часа

Класическото дерби на Острова. Каквото и да говорим, колкото и клубове в Премиершип да се сдобиха с нови собственици, които с парите си промениха възможностите им да се борят за титлата в Англия, сблъсъкът между тези два отбора си остава чаканият с най-голям интерес за най-много фенове както във Великобритания, така и по света.

Вече над 20 години „Манчестър Юнайтед” е пълен хегемон в Англия, докато „Ливърпул” все повече затъва в блатото на миналите величия. Откакто беше създадена Висшата лига „Юнайтед” са я печелили рекордните 12 пъти, а „Ливърпул” – нито веднъж. През миналата година червените дяволи успяха да изпреварят по трофеи на вътрешната сцена големия си съперник – 19 на 18 титли на Англия. По този начин те изпълниха голямата мечта на треньора си сър Алекс Фъргюсън.

През последните години дербито между двата отбора е все така горещо, като по-често домакинът взима успех. При последните седем мача има само едно равенство, при това на „Анфийлд”. „Юнайтед” има четири победи, а „Ливърпул” – две. „Ливръпул” няма успех на „Олд Трафорд” от 2009 година, когато срази червените дяволи с 4:1. Общият баланс за първенство е в полза на „Юнайтед” – 158 мача, от които 61 победи, 44 равни и 53 успеха за „Ливърпул”.

Зарядът сега ще е много висок и заради мача от есента на „Анфийлд”, когато „Юнайтед” спечели с 2:1. Тогава „Ливърпул” остана с 10 души още през първото полувреме след заслужен червен картон на Джонджо Шелви, но след това за същото нарушение Робин Ван Перси не беше изгонен, а именно той в 76-тата минута донесе победата на дяволите от дузпа, каквато нямаше. Дербито сега ще свири Хауърд Уеб, а медии и фенове отдавна са му лепнали етикета на човек „за мокри поръчки” на „Юнайтед” – дали ще е така и днес, ще видим. Сър Алекс вече даде интервю, в което предупреди Уеб да внимава, а Стивън Джерард нажежи обстановката, като каза, че ако вкара гол на „Олд Трафорд” в последната минута с ръка, няма да си признае.

По отношение на съставите за „Юнайтед” голямата липса е Уейн Руни. В групата за мача обаче се завърнаха Нани и Андерсон, има възможност да се върне и Фил Джоунс. При „Ливърпул” аут са младият защитник Мартин Кели и италианското крило Фабио Борини.

Средните коефициенти дават предимство на „Юнайтед” – 1.92 за тяхна победа, 3.80 за равен и 4.33 за победа на „Ливърпул”.

Прогноза:

Арсенал – Манчестър Сити, 18:00 часа


Веднага след супер дербито на „Олд Трафорд” предстои и друг много ключов сблъсък както за титлата в Англия, така и за разпределението на местата за Шампионската лига.

Нов рекорд за Меси: четвърта Златна топка

Лионел Меси взе за четвърти път "Златна топка” на ФИФА" и с това покори поредния рекорд в историята на футбола. Призът му бе прис...

В момента „Арсенал” са на шесто място във временното класиране в Премиершип, на четири точки от заветното четвърто място. „Сити” пък са втори, на седем точки от водачите „Манчестър Юнайтед” и са единственият реален съперник на червените дяволи в борбата за титлата.

Като временна форма „Арсенал” са в малко по-добро състояние, макар и незначително – 13 точки в последните пет мача. „Сити” са с 12 точки за същия отрязък от изиграни мачове.

В самия сблъсък от историческа гледна точка топчиите имат смазващо превъзходство – 82 победи в 159 мача за шампионат. „Сити” имат 39 победи, а равенствата са 38. През последните години обаче, откакто „Сити” стана фактор в английския футбол, балансът е по-изравнен – три победи за шампионите на Англия в последните седем дербита, две за „Арсенал” и едно равенство, което беше постигнато този сезон.

При съставите по-големите проблеми ще са за гражданите – няма го Самир Насри, който е наказан, Серхио Агуеро пък е контузен. Братята Яя Туре и Коло Туре ще отсъстват заради започващия в края на другата седмица турнир за Купата на Африка. Няма го и десния бек Майкон, левият Александър Коларов пък е с болки в слабините.

При „Арсенал” под въпрос заради контузия в коляното е централният нападател Оливие Жиру, халфът Абу Диаби също е под въпрос. Андре Сантос пък е аут заради контузия в слабините.

Средните коефициенти са много изравнени – 2.70 за „Арсенал”, 2.85 за „Сити” и 3.50 за равенство.

Футболът е с ново измерение - Лаком за гол

Лео Меси, Кристияно Роналдо, Радамел Фалкао, Уейн Руни, Робин Ван Перси, Давид Силва, Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Луис Суарес, Стивън ...

Прогноза: 1

Сампдория – Милан, 21:45 часа


В годините на детството ми този сблъсък беше една от класиките, които „Всяка неделя” излъчваше. Сега това дерби далеч няма такъв бялсък, но и за двата отбора то е жизнено важно.

След катастрофалното начало на сезона „Милан” се посъвзе и сега гони упорито място в зона Шампионска лига. Росонерите в момента са седми, на седем точки от третия „Наполи” и нямат право на грешки. Гостуването в Генуа обаче ще е много тежко – „Сампдория” са 14-ти, на само четири точки от изпадащите и със сигурност моряците със зъби и нокти ще се борят за точки.

В исторически план съперничеството между двата отбора се доминира от „Милан”, но през есента насред „Сан Сиро” Самп поряза росонерите с 0:1. Сега в по-добра форма са точно червено-черните с три победи и две загуби в последните си пет мача във всички турнири, докато Самп имат само един успех, но какъв – като гост на „Ювентус” в последния кръг от Серия А, постигнат с обрат от 0:1 до 2:1 и то с десет души.

Ювентус се справи с Милан след продължения

В чакания с най-голям интерес четвъртфинал от Купата на Италия шампионът "Ювентус" се справи с 2:1 след продължение с тима на "Милан". ...

По отношение на съставите за росонерите е наказан Пацини – бившият стрелец точно на „Сампдория”, а Робиньо, Амброзини, Констант и Сапата имат различни болежки и са под въпрос, макар да са в групата на „Милан” за мача. За „Сампдория” наказан е защитникът Гаетано Берарди, няма ги и фундаментални фигури като Енцо Мареска и Макси Лопес

Средните коефициенти дават предимство на „Милан” – 2.15 за тяхна победа, 3.48 за равен и 3.87 за успех на „Сампдория”.

Прогноза: х2

Малага – Барселона, 22:00 часа


Четвъртият срещу първия – няма как това да не е най-интригуващият мач в Примера през този уикенд. И за да се нажежат още повече страстите, един срещу друг излизат отборите с най-добрата защита в Испания (Малага със само 13 допуснати гола за 18 мача) и най-доброто нападение (Барселона с 61 вкарани гола за 18 мача).

Търси се бикът в първата футболна корида - Валенсия или Севиля?

Здравейте, уважаеми читатели и приятели на Actualno.com. Много от вас вече са запознати с нашите редовни коментари за предстоящи футбо...

"Барселона" гостуват със състав от съвсем свежи футболисти – новият стар носител на Златната топка Лионел Меси, Шави, Иниеста, Пике, Педро, Бускетс, Валдес и Жорди Алба не играха през седмицата за Купата на краля. В състава на каталунците липсват Куенка, който все още не е толкова значима фигура, както и Муниеса. А на резервната скамейка се очаква да е треньорът на Барса Тито Виланова, на когото отново откриха рак и за когото беше съобщено, че едва ли до края на сезона ще води мачове на „Барселона”.

Същевременно „Малага” вече победи „Реал Мадрид” като домакин и със сигурност ще иска да направи дубъл срещу грандовете на Испания. В техния състав ги няма Жулио Баптища и Хесус Гамес – също не толкова фундаментални липси.

„Барселона” е в страховита поредица – 17 победи и само 1 равен мач от началото на сезона в Испания, като гост каталунците са в серия от 9 победи в 9 мача. Малко са отборите, които могат да измъкнат нещо от Барса и „Малага” е един от тях, въпреки статистиката – само две победи за домакините в последните 22 мача с Барса, а каталунците са в серия от осем поредни победи срещу този съперник, който не е печелил от 2003 година насам. Дали обаче на „Малага” ще им стигнат силите е друг въпрос – победи над „Реал” и „Барселона” в един сезон в Примера е нещо, което скоро не е правено.

Средните ставки за мача сочат предимство за „Барселона” – 1.46, срещу 7.65 за „Малага” и 5.12 за равенство.

Прогноза: 2

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com