Узбекистан примамва Гришо с 1 милион долара

8126
Узбекистан примамва Гришо с 1 милион долара

Узбекистан ще опита да привлече първата ракета на българския тенис Григор Димитров да се състезава за бившата съветска република с оферта от 1 милион долара. Това са обявили узбекистански журналисти пред в “7 дни спорт”. Страната е изпратила свои скаути, които да наблюдават млади и перспективни състезатели на Олимпиадата, като целта е да ги поканят да сменят националността си, предаде БЛИЦ.
 
Най-сериозно са наблюдавани спортистите от България, Албания, Македония и още няколко държави извън Европа. Всеки състазател, избрал Узбекистан ще получи премия от 1 милиона долара. Идеята на ръководителите на страната е покрай привличането на подобни състезатели да се развият и други спортове освен традиционните за страната борба, джудо и вдигане на тежести.
 
Един от основните акционери на Арсенал Алишер Усманов, който зад кадър командва олимпийския комитет на Узбекистан, е гарантирал финансовата си подкрепа.
Преди три години узбеките наддаваха с Казахстан за възможността да привлекат Станка Златева със солиден финансов стимул, който стигна до 1,5 милиона долара. Състезателката по борба отказа категорично да смени националността си.
Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com