13 души от Стара Загора станаха носители на отличието "Добрият самарянин" за 2021 г.

1922
13 души от Стара Загора станаха носители на отличието "Добрият самарянин" за 2021 г.
Снимка: Община Стара Загора

Пожарникарите Тодор Митев, Максим Вълков, Горан Гънчев, Димитър Димитров, Атанас Бараков, Деян Деков, Валентин Събев, Митко Дончев, Иван Иванов, работещи в Районна служба "Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението" Стара Загора и и Видьо Видев, Мирослав Видев, Николай Елинов, Петко Куртев - доброволци и живущи в блок 286 в кв. „Самара“ 1 са носителите на голяма награда „Добрият самарянин“ за 2021г. в годишните награди на Сдружение „Самаряни“.

 

Тази вечер връчват наградата “Добрият Самарянин”

За осем години от стартирането на инициативата на Сдружение “Самаряни” номинациите в конкурса са общо 75 - все примери за д...

„Те са героите, потушили огнената стихия на 16-ия етаж, в блок 286, които се впускат без страх в пламъците.За пожарникарите да гасят пожари е техен професионален дълг и ежедневна практика, но сложността на този пожар провокира изявата на изключителна човечност и смелост - качества и действия, излезли извън границите на професионалните им задължения. За мъжете - доброволци от жилищния блок, да запазят своята собственост и имущество е личен дълг, но включването им доброволно в помощ на пожарникарите, влезли в огнената стихия, и проявената от тях взаимопомощ, с риск за собствения им живот, е израз на безрезервно геройство“, подчертаха при връчването организаторите на ежегодните награди.

Носителите на Отличието на общността “Добрият Самарянин” са: Фондация "Адезно", Туристическо дружество "Сърнена гора" и Образователен и туристически център "Кукуряк" за надмогване на обстоятелствата и сбъдване на мечта - планината да бъде достъпна за децата над ограничения и дефицити, планина и небе за всяко едно дете.  

И Екатерина Прангова и фейсбук групата “Да помогнем на блок 286” - доброволци, дарители, симпатизанти, обединени от желанието да помогнат на пострадало семейство от блок 286 в пожар, изпепелил жилището им.  

За единадесети пореден път Сдружение “Самаряни” и партньорите от Обществения инициативен комитет на Годишните награди “Добрият Самарянин” - Община Стара Загора, Община Казанлък, Държавна Опера Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Регионална библиотека "Захарий Княжески", гр. Стара Загора, Български Червен кръст - Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик Стара Загора, Телевизия "Стара Загора", Моята еОбщина, Мидалидаре Естейт, КонтурГлобал "Марица Изток 3", “Български пощи” ЕАД и Детска градина “Светлина”, изразиха всеобщото обществено уважение и признателност към хора, заслужили признание, вследствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или група от хора.  

За осми път ще връчват наградите “Добрият самарянин”

Вече четири номинации са подадени за годишните награди “Добрият Самарянин”, съобщават учредителите от сдружение “Сама...

Отличията на 2021 г. носят общественото признание с думите на "Песента за добрите самаряни", песен написана специално за добрите хора и изпълнена от голямата българска певица - Ваня Костова и синът й - Боян Михайлов. Тя е дело на композитора Валери Костов, а текстът е на Пламен Бочев. За първи път песента беше изпълнена на откриването на номинациите за наградата "Добрият Самарянин" 2012 г. Вдъхновение за създаването на "Песен за добрите самаряни", г-жа Костова черпи от връчването на първата награда "Добрият Самарянин" 2011 година, когато тя и Боян Михайлов са официални гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com