140 рисунки от конкурса “Моят празник” на изложба

3042
140 рисунки от конкурса “Моят празник” на изложба
Снимка: Община Стара Загора

Изложбата на Третия национален конкурс за рисунка "Моят празник", организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към община Стара Загора, ще се открие на 1 декември от 14:00 часа в изложбена зала на „Байер”.

Тази година в него участват над  500 рисунки на деца от цялата страна, разделени в две възрастови групи, представители на 76  институции, 18 областни града и над 100 населени места. В конкурса са се включили старозагорски деца от 15 училища и институции. След селекцията на журито в изложбената  зала ще бъдат подредени 140 рисунки. Тази година освен обявените в статута награди ще има още три отличия - на ЦПЛР, на обществения посредник на община Стара Загора и на омбудсмана на Млада Загора.

Деца ще рисуват в Борисовата градина за Зелената седмица

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) организира хепънинг, с който ще отбележи Зелената седмица през 2018 г. Това съобщиха о...

Журито на конкурса с председател проф. Марин Добрев и членове Петър Петров и Зоя Георгиева присъждат Специалната награда на община Стара Загора на 7-годишната Тея Светославова от Средно училище “Св. Климент Охридски“ - Добрич.

Във възрастовата група от 7 до 10 години първата награда е за Никол Ненова на 8 години от Школа по изобразителни изкуства - Търговище, втората - за Преслава Цветанова също на осем от Школа „Арт Попово“ - Попово, а третата - за 9-годишната Цветелина Георгиева от Школата за изобразителни изкуства в Червен бряг. В тази група са присъдени и четири поощрителни награди.

В групата от 11 до 15 години с първа награда е Венета Дончева на 14 години от Школа „Арт Попово“ - Попов. 11-годишната Емилия Колева от Основно училище “Райна Княгиня“ - Пловдив е с втора и Веселин Веселинов също на 11, от Общински младежки център „Захари Стоянов“ - Добрич. Две са поощрителните награди в групата.

Наградата на ЦПЛР - Стара Загора, е за 6-годишната старозагорка Раяни Мургова. Наградата на обществения посредник отива при Йордан Тенев, на 12 години от II ОУ „П. Р. Славейков“ - Стара Загора, а наградата на омбудсмана на  Млада Загора - при 8-годишната Сиана-Каролин Колева от VI ОУ “Св. Никола“ - Стара Загора.

Рисунки с телефон и пръсти може да се видят в Асеновград

Изложба „Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Автор н...

Конкурсът за рисунка „Моят празник“ е индивидуален. Всеки участник може да изпрати максимум 2 рисунки (маслени бои или графика) във формат 35/50 см (без паспарту).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com