Ден на траур в Казанлък

11910
Ден на траур в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Днес в Казанлък е обявен ден на траур. Погребват 45-годишния Веселин Турлаков, който загина в петък при взрив в частна фирма за производство на пиротехнически изделия и боеприпаси „ Балиста“, която се намира западно от град Мъглиж. „Разноските по погребението ще бъдат поети от Община Казанлък” , каза кметът Галина Стоянова. В тежко състояние с изгаряния са и две от работничките във фирмата, които са настанени в УМБАЛСМ „ Пирогов“. 

„Най- вероятно става въпрос за авария по време на технологичен процес”, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод възникналия взрив. Продължава огледът на мястото на инцидента от следователи на Национална следствена служба за изясняване на причините довели до инцидента. 

Ден на траур в Спортното училище в Пловдив заради зверската катастрофа от 5 октомври

Ден на траур е обявен в Спортното училище в Пловдив, заради смъртта на двама негови възпитаници, които загинаха при тежката катастрофа...

По случая е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс - за причинена смърт на В.К.Т., на 45 години, поради незнание, или немарливо изпълнение на занятие, или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи, съобщиха от Окръжна прокуратура Стара Загора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com