Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инициативата "Да задържим младите хора в Стара Загора" представиха в Тракийския университет

21 май 2022, 10:56 часа • 2027 прочитания

Две седмици, поредица от срещи и събития, обединени от мотото „Да задържим младите хора в Стара Загора“, даваха възможност на ученици и младежи от региона да се запознаят с представители на високотехнологичния бранш, преподаватели и бизнеса. Инициативата на отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора бе подкрепена от Тракийския университет, където бе и последната част от този етап на кампанията за привличане на потенциални специалисти и експерти в различни ИТ сфери. Студентите се запознаха с възможностите за кариерно и научно развитие, с изискванията на пазара на труда и опциите за стажантски програми.

При проведената среща между лекторите и ръководството на университета бяха обсъдени вариантите за сътрудничество и интегриране на практическата работа в учебните програми, което би повишило значително квалификацията и уменията на студентите.

Информационната кампания включи още и срещи с ученици от 11 и 12 клас в СУ „Васил Левски“, СУ „Иван Вазов“, СПГЕ „Джон Атанасов“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГКНМА „Професор Минко Балкански“ и ППМГ „Гео Милев“, както и работен форум на тема “Business to Business”, по време на който бяха обсъдени бъдещи партньорства между ИТ сектора и старозагорския бизнес.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес