Навръх Кръстовден кметът на Казанлък даде курбан за здраве

1182
Навръх Кръстовден кметът на Казанлък даде курбан за здраве
Снимка: Община Казанлък

Навръх Кръстовден и в деня на професионалния празник на пожарникарите Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова събра на курбан за здраве и благоденствие над 100 представители на местната власт, военни, огнеборци, представители на горските стопанства и бизнесмени, участвали в гасенето на опасните летни пожари. „От името на нашите съграждани и лично от мое име, като Кмет на Община Казанлък, поднасям дълбока благодарност за проявената от Вас безусловната отдаденост и изключителна отговорност при гасенето на опасните пожари през лятото на тази година, които нанесоха големи материални щети, но благодарение на всички вас бяха спасени човешки животи.“, казва Кметът Галина Стоянова в Благодарствените адреси. Тя благодари и на откликналите за справяне с наводненията в карловските села и изрази „дълбока признателност за човешкия пример и кураж, за демонстрираната съпричастност!“. Кметът на Казанлък заявява още: „Показахте и доказахте, че пред лицето на опасността трябва да сме единни, защото само заедно сме сила!“.

Кметът на Казанлък: Първият учебен ден вече е национален празник

Измежду 26 училища на територията на община Казанлък празничният 15 септември Кметът на Казанлък избра да сподели в ОУ „Никола Йо...

На големия християнски празник Въздвижение на Светия Кръст Господен, известен още като Кръстовден, по молба на Кмета на Казанлък и нейния екип Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан освети курбана, даден за здраве и благополучие. „Ако имаме вяра - означава, че всичко ще бъде наред. Ако имаме любов – тогава омразата вече не съществува. Ако имаме надежда – скръбта ще изчезне. И остава единствено вярата.“, посочи Дядо Киприан. „Все така дръзновено, с огромна обич към това, което вършите, с това безстрашие! За много благодатни години!“, поздрави Негово Високопреосвещенство за празничния ден.

„С голяма обич и голяма признателност искам да благодаря на митрополит Киприан с емблематичната казанлъшка роза за ежедневните молитви за казанлъчани!“, каза Галина Стоянова и връчи на Дядо Киприан един от символите на гарда.

Към присъстващите Кметът на Казанлък се обърна с думите: „Именно, защото заедно сме силни, всички Вие се отзовахте и на двата пожара!Изказвам благодарност на всички Ви! За това, че рискувахте живота си, за това, че бяхте на терен много отговорни и заедно с гражданството направихте възможно да няма нито една жертва, нито един бедстващ човек и да спасите колкото може повече от имуществото и българската гора!“, заяви Галина Стоянова към десетки военни, пожарникари, горски служители и местни граждани, спомогнали смело, с жива сила и тежка техника за преодоляване на опасните пламъци, надвиснали над града през лятото на 2022 г.

Казанлъшките доброволци с първо отличие в България

Казанлъшките доброволци спечелиха отличия в първото по рода си състезание за доброволци в България. Надпреварата се състоя в община Бял...

Музикален поздрав към гостите поднесоха момичета и момчета от Школата по поп пеене „Орфей“ към Народно читалище „Възродена искра - 2000“ с вокален педагог Мариана Мъгева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com