X
 
 

Промени в НК за тежки престъпления на непълнолетни иска депутат от ГЕРБ 

1168 2
Промени в НК за тежки престъпления на непълнолетни иска депутат от ГЕРБ 
Снимка: Актуално
Промени в в Наказателния кодекс (НК) за престъпления, които са извършени от непълнолетни лица иска старозагорският депутат от ГЕРБ Маноил Манев. На пресконференция днес той съобщи, че още утре парламентарната група започва работа за търсене на точна формулировка на предложението. Според него лицата между 16 и 18 години трябва да изтърпяват наказание според резултатите от психологическите експертизи, които те преминават по време на досъдебния и съдебния процес. Ако извършителите са наясно какво вършат и какви са последствията от това, трябва да понесат наказание със съответната тежест за деянието си, а не да се възползват от по-леко, само защото не са навършили пълнолетие. 

По темата Манев вече е paзгoвapял c миниcтъpa нa пpaвocъдиeтo и със свои ĸoлeги, за да може предложението за зaĸoнoдaтeлни промени да се разработи от специалисти с шиpoĸa eĸcпepтнa ocнoвa. Той смята, чe cлyчaите на yбийcтвa, изнacилвaния, блудства, пoбoи нaд възpacтни xopa са достигнали предела нa тъpпимocт в oбщecтвoтo и са необходими ĸpaйни и cepиoзни мepĸи. 

Народният представител съобщи, че очаква съвсем скоро в пленарна зала в Народното събрание да се дебатира на първо четене предложението му за промяна в текста, който се отнася до неизбежната отбрана. Манев предлага в текст на чл. 12, ал. 3 от НК да отпадне „ако в дома е проникнато със сила или взлом” и тя да гласи „Няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана ако нападението е извършено в дома ви”. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    И на родителите да се търси съпричастна вина в съотношение: колкото е по малко детето, по-голяма отговорността на родителя. И пълно финансово покриване на имуществени и неимуществени щети!
  • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    ПРАХ В ОЧИТЕ И СВАТБАРСКИ КУРШУМИ , КОИТО ЦЕЛЯТ НЕ САМО ОПРАВДАВАНЕТО НА герб генерално и както е сега в случея заедно с обединените ФИНАНСОВИ патрОти плюс атака , а още по Генерално и на цялостната политика на КЛИКАТА 10111989 ДОВЕЛА НЕЩАТА ДО ПРЕДЕЛА НА ТЪРПИМОСТ И СЕГА СОРОСОИДНИТЕ ЕКСПЕРТИ ДЕТО СЕ ПРЕСКАЧАТ ПО ТЕЗИ /КОМИСИИ/ ИМАТ ЗА ЗАДАЧА ВСИЧКО ДА СЕ РАЗМИЕ И ТАКА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ И ПРОДЪЛЖАВА виж още ›› .