Шофьорът на буса с бежанците край Стара Загора скочил в движение и избягал

4163
Шофьорът на буса с бежанците край Стара Загора скочил в движение и избягал
Снимка: Getty Images/Guliver

Шофьорът на микробуса с нелегални емигранти, който бе спрян край Стара Загора, скочил в движение и изоставил возилото, съобщиха от полицията.

Екшънът се разиграл около 16,15 часа вчера. По пътя през кв.”Железник се движел микробус ”Мерцедес Спринтер” със старозагорска регистрация, посочва Topnovini.bg. Източно от хотел-ресторант „Омега”, водачът не спрял на подаден от полицейски служител стоп-сигнал и продължил в посока към село Богомилово. На около 500 м, след кръстовището с бул.”България”, водачът намалил скоростта, скочил в движение от автомобила и побягнал към междублоково пространство в кв.”Железник”. Микробусът изминал на собствен ход около пет метра, навлязъл в пътна канавка и спрял.

Прокуратурата, ДАНС и МВР обобщиха какво са свършили относно кризата с бежанците

За първи път и ДАНС, и МВР, и прокуратура действат заедно в борбата с незаконното преминаване на чужденци през страната ни. Създадена е...

В каросерията му полицаите намерили 28 афганистански граждани, мъже на възраст между 25-35 години и един 17-годишен, нелегално влезли в България.

След гонка с полицията, в района на ул.”Темида”, водачът на микробуса е заловен и е установена самоличността му – Недялко З. на 23 години от Раднево.

Той и пътниците в микробуса са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство срещу 23-годишния Недялко З., от Раднево, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Прокуратурата.

Хасковска област не иска повече бежанци

Област Хасково отказва приема на бежанци на своя територия и е категорично против разширяването на капацитета на бежанските лагери в ра...

Извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Недялко З. да бъде привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Стара Загора. Обвинението ще е по приетия преди броени дни изменен текст на чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено на повече от едно лице.

Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева до 20 000 лева, уточниха от Прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com