X
 
 

Стара Загора отбелязва Световния ден без остеопороза

2261 1
photo of Стара Загора отбелязва Световния ден без остеопороза
Снимка: Актуално
Измерване на костна плътност на цена 10 лева организира Асоциация „Жени без остеопороза“ днес в Стара Загора. Инициативата започва в 10 часа в сградата на Регионалната здравна инспекция на ул. „Стефан Караджа“ 10 в зала 105 на партера. 

Световният ден без остеопороза насочва общественото внимание към „тихата епидемия“, която руши костите и води да невъзможност за независим и пълноценен живот на болните. Тази година акцентът в отбелязването му е да се привлече вниманието не само към рисковите групи, здравните специалисти и административните звена в здравеопазването, а най-вече към широката общественост. Важно е заболяването да се познава, защото съвременният начин на живот допринася за разпространяването му с размерите на епидемия, която засяга все по-млади хора. 

В Стара Загора започва кампания срещу остеопорозата

Изследвания на телесен състав и костна плътност ще се проведат на 24 октомври, сряда, в РЗИ - Стара Загора. Посетителите ще могат да се...

Компактно ръководство „Това е остеопорозата!“, разработено от Международната фондация по остеопороза, се предоставя по време на събитията за отбелязване на Световния ден без остеопороза. В него хората могат да се запознаят с мерките, които трябва да предприемат от ранна възраст до старини, за да съхранят възможността да се движат и да живеят активно на всяка възраст. Събитията се координират от Асоциация „Жени без остеопороза“ и се провеждат със съдействието на регионалните здравни инспекции в страната.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Правете глупави диети без необходимост, а после се борете с остеопороза! Включете си мозъка и живейте целесъобразно и здравословно, до колкото е възможно. Превенция и информираност! Това е нужно!