X
 
 

Ветеринарно-медицинското образование на 95 години

338
photo of Ветеринарно-медицинското образование на 95 години
Снимка: Aктуално
С повече от 14 хиляди дипломирани лекари може да се похвали Ветеринарно-медицинският факултет (ВМФ) на Тракийския университет в своята 95-годишна история. Самочувствието и амбициите на преподаватели и студенти са основателни, защото ВМФ е единствената структура във висшето образование, която има успешна европейска акредитация с оценка пълно одобрение.

Над 800-те студенти във факултета се обучават от 112 преподаватели - 18 професори, 38 доценти и асистентски състав със сериозна подготовка. Материално-техническата база е много добра и продължава да се усъвършенства непрекъснато. През последните години се инвестира много и в научната инфраструктура, което позволява извършването на сериозни научни изследвания, реализирането на международни научни договорености със сродни организации от други страни.

47 фирми ще участват в 11-ото изложение BULVET MEDICA в Стара Загора

47 фирми, произвеждащи и внасяни ветеринарномедицинско оборудване и медикаменти, ще се включат в 11-ото национално ветеринарномедицинск...

На тържественото отбелязване на годишнината днес, 11 октомври, преподаватели и студенти бяха поздравени от ректора на Тракийския университет проф. д-р Иван Въшин, от заместник-министрите на образователното и земеделското министерство Петър Николов и Янко Иванов, както и от много български и чуждестранни гости.

На тържествен Академичен съвет с почетното звание Доктор "Хонорис Кауза" на Тракийски университет беше удостоен проф. д-р Ласло Фодор от Университета по Ветеринарна медицина в Будапеща, Унгария.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
24-годишен рани с нож 3 жени и дете в кв...

Млад мъж нападна 3 жени и дете в столичния квартал "Христо Ботев", барикадира се в дома си и се наложи служители на полицията да го изв...

Последно в Актуално