Задържаните нападатели от Раднево остават в ареста

896
Задържаните нападатели от Раднево остават в ареста
Снимка: Thinkstock

Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста четиримата задържани от Раднево, които на 2 май пребиха трима мъже пред фитнес зала в града и бяха обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди.

В съдебната зала адвокатът на обвиняемите Валентин Димитров посочи, че инцидентът между двете групи е бил предшестван от друг случил се на на пътя, когато над един от задържаните е бил нанесен побой, предаде БНР.

Има ли Сурай-Калчо политически гръб в Раднево и колко е широк той? (СНИМКИ)

Кой е Сурай-Калчо от Раднево? Този въпрос става все по-актуален през последните дни сред поредното гражданско недоволство в Раднево, ко...

В ареста остават 23-годишният Динко Ангелинов, 39-годишният Калчо Иванов, 21-годишният Антон Иванов и 20-годишният Стефан Иванов, син на Калчо. Всички са от Раднево и са привлечени като обвиняеми за опит за убийство по хулигански подбуди, който останал недовършен по независещи от тях причини, а за Стефан Иванов за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди, информира БГНЕС.

По делото е установено, че на 2 май в Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан И. и пострадалия 28-годишен Георги Николов. Обвиняемият Стефан Иванов се оплакал на баща си Калчо, че е бил бит от Георги и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят. Четиримата с автомобил започнали да търсят Георги и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на града, близо до фитнес зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила и с бухалки, пръти и други предмети се нахвърлили върху пострадалите Георги Николов, 27-годишния Живко Жеков и 28-годишния Цветелин Кюстендилски. На Георги е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Живко е бил прободен с нож в гърба - от Стефан, а Цветелин е с наранявания по главата.

“Налице са безспорни доказателства за хулиганските подбуди на четиримата обвиняеми. Инцидентът е станал в центъра на гр. Раднево и пред множество свидетели, като обвиняемите са отправяли закани и заплахи и пред дошлите на място полицейски органи. Освен това е известен фактът за вълната от възмущение на населението в гр. Раднево, предизвикана от деянието”, обяви в съдебната зала Митко Игнатов, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Определението на Окръжен съд-Стара Загора може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

За повече толерантност призова областният управител на Стара Загора

"Да не отвръщаме на насилието с насилие. Нека бъдем по-толерантни. Според мен, на задържаните ще бъде наложена най-тежката мярка за нео...

Остава засилено полицейското присъствие в Раднево след снощните сблъсъци, при които пострадаха трима полицаи и протестиращи. Голяма част от ромите не са се завърнали в квартала след протестите от последните вечери. Ситуацията днес в града видимо е спокойна, но хората не желаят да говорят за случая. В ромската махала имаше няколко мъже, които заявиха, че от три дни живеят в постоянен страх.

Кметът на града Теньо Тенев очаква законът да бъде приложен и ситуацията в Раднево да се успокои и търси причините за ескалацията за напрежението между роми и българи.

"Назад във времето, най-вероятно правораздавателната система не си е свършила работата, за да се получават тези беззакония и безчинства от една група роми, заради които страдат и останалите", смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com