Алибегов: Влизане в заведение с тест трябва да бъде метод за засилване на ваксинацията срещу КОВИД

3353
Алибегов: Влизане в заведение с тест трябва да бъде метод за засилване на ваксинацията срещу КОВИД
Снимка: БГНЕС

Интерпретира се от медиите, не беше точно така – обсъдихме различни варианти. Добавихме бърз антигенен тест и кръвен тест за антитела, но при високо ваксинационно покритие. Това заяви Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведения, предвид вчерашната среща на туристическия бранш със служебния премиер Стефан Янев.

Попитан дали браншът е готов да мине на КОВИД сертификат, Алибегов отговори, че това не може да е мярка само за ресторантьорите и заведенията – въвеждането на изискване за тест, за да влезеш в заведение, следва да подпомага процеса на ваксинация срещу коронавирус, а не да е отделна и несвързана мярка. "Ако ще работим само с ваксинирани или ще сме затворени, то е едно и също", каза Алибегов пред bTV.

На заведение, кино, театър и фитнес - само с КОВИД сертификат, част от туристическия и ресторантьорския бранш изглежда склонен

Въвеждане на КОВИД сертификат за посещение на ресторанти, заведения, кина, театри и фитнес, подобно на тези в Европа - тази идея ще бъд...

Не повярвахме, че това е част от нашия живот – т.е. КОВИД. Но ако променим самите себе си, няма да водим този разговор, подчерта Калин Сърменов, който сега е директор на Сатиричния театър. И се възмути, че сега сме в изключително тежка ситуация, нещата стават все по-сложни, но се е давало дълго време трибуна на хора, които омаловажават и отричат КОВИД. "Единственото нещо, което трябва да направим, е да продължим кампанията за ваксиниране", подчерта Сърменов. Според него, контролът и неспазването на правилата куцат!

По думите на Румен Драганов, който обаче си призна, че не присъствал на вчерашната среща, служебният премиер Стефан Янев очаквал зимният сезон да е толкова интензивен, колкото летният. И продължи: "Тези, които не искат да се ваксинират, да не се ваксинират", но бизнесът искал да работи и трябва да има равнопоставяне между това и желанието да не се ваксинираш. Това трябвало да бъде решено от служебното правителство, е позицията му. Но той заговори и как не трябвало да бъде ограничавано правото на труд и да нямало насилие срещу никого.

Държавата го прехвърля на бизнеса с ваксинацията – как бизнесът да помогне, като една година слушаме има вирус, няма вирус, попита Алибегов. Пари за компенсации има, но не стигат, добави той. По думите му, на 27, 28 и 29 септември има срещи с министъра на туризма, с министъра на икономиката и с този на финансите.

Ние друга опция нямаме, продължи Алибегов защо нощните заведения нарушават заповедта да не работят. Той твърди и, че проверяващите дали се спазват заповедите не са ваксинирани.

Неподчиняващите се граждански Алибегов и Коларов забравиха ли, че безплатен обяд няма?!

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЕК одобри за финансиране проект на икономическото министерство

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика