10 дестинации, които да посетите през 2019 година

15991
10 дестинации, които да посетите през 2019 година
Снимка: Pixabay.com

Рим, Париж, Лондон… все дестинации, които присъстват в списъка на всеки любител-пътешественик. Но не пропускате ли нещо?

Те често са пълни с туристи и ще ви отнеме много време и често нерви да стигнете до наистина важните забележителности. За сметка на това, по света има още много прекрасни дестинации, които не са толкова популярни, но пък са наистина прекрасни.

Ето 10 от тях, които да включите в списъка си за 2019г.

Талин, Естония

Естония предлага невероятна история и почти същата атмосфера на по-популярните европейски дестинации като Копенхаген, например. Направете средновековна обиколка на града, разходете се по калдъръмените улички на стария град, посетете Художествения музей Кадриорг, а след това се отдайте на вълнуващия нощен живот, който вилнее тук.

Ливингстоун, Замбия

Мароко, Кения и Южна Африка отдавна са си създали имиджа на най-добрите африкански дестинации, но Замбия определено е място, което трябва да посетите. Водопадите Виктория и река Замбези се намират в южната и граница, а рафтингът, речните круизи, скоковете с бънджи и обиколката на пролома са някои от живописните и развлекателни дейности. Ако търсите начин да се потопите в африканската атмосфера, помислете за резервиране на водно сафари на Виктория Фолс, за да видите великолепието на водопада от уникална гледна точка.

Ровин, Хърватска

Един необикновен хотел, вграден в "Боинг-727" (ВИДЕО)

Това е един от най-необичайните проекти реализирани в Коста Рика. В миналото самолетът е изпълнявал полети на компании в Южна Африка и ...

Ровин е чудесно, малко рибарско градче намиращо се на брега на Адриатическо море, и истински хърватски скъпоценен камък. Изцяло заобиколен от вода, този град има всички невероятни морски дарове, които Дубровник и Сплит имат, но с по-малко тълпи от туристи. Това е идеалната дестинация за почивка с множество възможности, които би предложил истински пет звезден курорт.

Хакуба, Япония

Големите градове на Япония привличат туристи през цялата година, но повечето хора не осъзнават, че страната се гордее с някои от най-добрите ски писти в света. Ето защо, вместо класическите ски дестинации в Европа, изберете Хакуба, Япония. Ако не знаете откъде да започнете и искате да карате ски в японските Алпи, опитайте турнето Topdeck's Ski Japan в Хакуба.

Остров Симилан, Тайланд

Пътешествениците могат да се насладят на топлото синьо-зелено Андаманско море, ослепителните бели пясъци и прекрасния варовик, като посетят островите Симилан. Островите предлагат тиха сцена, съчетаваща дъждовни гори и девствени плажове с докосване до историята, след като са били включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство през 1982 година. И без тълпи от туристи.

Кътчетата от света, които си заслужава да видите

Често се чудите кои дестинации да посетите, нали? Някои кътчета са толкова красиви, че не е достатъчно да ги видите само на снимка или ...

Анеси, Франция

Голяма алтернатива на препълнените градове като Венеция е Анеси, очарователен френски град, изпълнен с живописни канали, богато украсени мостове и пастелни цветове. Той е един от най-красивите средновековни градове във Франция, точно на брега на най-чистото езеро на Европа. За спокойствие и релаксация, останете в Auberge du Pére Bis, който е заобиколен от планините и езерото.

Лима, Перу

Ето къде да почивате това лято

Ако искате да избягате от класическите летни дестинации като препичане на морето и разходки в планината, има едно място, което ще ви по...

Забравете Мачу Пикчу и се отправете към Лима. Лима е най-новата топ дестинация в Перу, защото кулинарната му сцена, историческите забележителности и вълшебното обединение от миналото и настоящето са нещо, което всеки трябва да посети поне веднъж в живота си.

Лагуна Бийч, САЩ

Идеален за любителите на плажа, Лагуна Бийч в Калифорния е град, в който липсват тълпите и туристите, които често посещават Венис плаж в Лос Анджелис. Пътуващите, които обичат природата, могат да разгледат живописния парк Heisler и държавния парк Crystal Cove. В Surf&Sand Resort гостите могат да се отдадат на пресни крайбрежни билети и да се насладят на гледката, тъй като всички стаи имат самостоятелен балкон на брега на океана.

Алберта, Канада

Изгубеното море в Тенеси (СНИМКИ)

Пещерите са известни и използвани още от времето на индианското племе Чероки. От мъничък естествен отвор, пещерата се превръща в серия ...

Вероятно една от най-достойните места за фотографиране в света, Алберта обикновено се пренебрегва заради по-популярни дестинаци като Исландия или Норвегия. Въпреки това, тук също има шанс да видите северното сияние. Отправете се към Алберта за каране на ски, йога в планината, разходка с ледници и релаксиращи горещи извори. Също така, чисто новото уелнес убежище на Алберта, Nordic Spa Kananaskis, е първият скандинавски спа център в провинцията и си заслужава посещението.

Берн, Швейцария

Малко, средновековно градче в сърцето на Швейцария, в което можете спокойно да се разхождате из кълдъръмените улички, без опасността да се блъскате с тълпите туристи, които ще срещнете в Цюрих или Женева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия