10-те най-добри морски града в Европа

38678
10-те най-добри морски града в Европа
Снимка: Pixabay.com

Чудите се дали е добра идея да прекарате морската си почивка някъде извън родината? Не се чудете повече.

И докато типичните морски градове в Европа като Ница, Лисабон или Гръцките острови често гъмжат от туристи, то има някои малки бижута из стария континент, които не са за изпускане. Там, освен че можете да се излежавате на плажа по цял ден, ще можете и да разгледате различни архитектурни забележителности – всичко, от което имате нужда, за една страхотна лятна ваканция.

7 италиански града, които непременно трябва да посетите

Истината е, че никой никога няма да се оплаче от пътешествие до Рим или Флоренция. Но когато има кътчета от цялата страна, които не са ...

А ето и 10-те най-добри малки, морски градчета в Европа.

1. Волос, Гърция – крайбрежен, пристанищен град с много забележителности, които бихте могли да посетите. Можете да разгледате археологическия музей на Волос, да видите много неокласически сгради, музея за модерна история, музея на коприната, музея на маслините, националния музей за индустриална история и др. Волос е съвременен градски център и е идеална дестинация за почивка в южната ни съседка. Там ще можете да се насладите на много странни и нови за вас неща. Например заведенията им „Ципурадико“ - това са теверни, в които се поднася ципура с вкусни закуски от морски дарове.

2. Сет, Франция – Сет е град в Южна Франция, разположен недалеч от Марсилия. В това малко градче всичко може да бъде достигнато пеша, но можете да използвате и такси. Посещавайки го ще можете да се насладите на чудните гледки от Монт Сент Клер.

3. Сан Хосе, Испания – крайморско село в Испания, в община Нихар. Населението е около 1000 души, но през летния сезон то достига около 20 000. Там можете да посетите плажът на Сан Хосе, който се намира на един страничен залив на Коста дел Алмерия за една спокойна почивка край брега.

Кои са най-скъпите и най-евтините градове в света?

Ужасно високата цена, за да си собственик на кола в изпитващия недостиг на място град-държава Сингапур показва, че това е най-скъпото м...

4. Галаксиди, Гърция – китно селце в регион Фокида. Една от най-големите забележителности там са Капитанските къщи. Невероятното културно наследство, което заедно с обичаите придава уникален вид на града.

5. Задар , Хърватия – разположен на брега на Адриатическо море. В стария град, който е отделен на полуостров, обграден с крепостни стени, можете да видите белезите оставени от различните завоеватели от Римско време до днес.

6. Сан Ремо, Италия – град, намиращ се на средиземноморския бряг на Западна Лигурия. Интересни там са фестивалите. Най-емблематичен е музикалния фестивал Сан Ремо – музикален конкурс, който се организира ежегодно в театъра Аристон. Също много известен е фестивала на фойерверките.

7. Шака, Сицилия , Италия – уникалната и автентична Сицилия има богата култура и много красива природа. Курорта Шака е известен с карнавалите, риболова и минералните извори. Там автентичната красота на плажовете и на живописните традиционни къщи е запзена от векове и заслужава да се види.

3-те най-романтични града в света

Не е нужно да е Денят на влюбените, за да си направите романтично пътешествие. Кои обаче са най-подходящите дестинации за целта? Сайтъ...

8. Шибеник, Хърватия – Градът Шибеник е гордостта на Хърватия. Там можете да посетите катедралата „Свети Яков“, a също крепостите „Свети Николай“, „Свети Иван“, „Свети Михаил „ и „Шубичевац“.

9. Санлукар де Барамеда, Испания - град в Южна Испания. Там също има много забележителности, които можете да посетите и спокойни плажове, на които да си почивате.

10. Сен-Жан-де-Люз, Франция – намира се в района на Аквитания. Архитектурата на това градче е много интересна – тесни улички и малки дървени къщички с покриви от керемиди. Залива е много красив и можете да му се насладите пълноценно с любим човек.

Най-добрият град за живеене в света е...

Австралийският град Мелбърн е най-добрият град за живеене в света, сочи класация на списание Economist. На второ място се класира авст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия