6 причини да посетите Занзибар

5826
6 причини да посетите Занзибар
Снимка: iStock/Guliver

Занзибар е архипелаг в Индийския океан, който се състои от три основни острова и няколко по-малки острова. Унгуджа е основният остров, който обикновено се нарича Занзибар.

Ако мечтаете за почивка на някой райски остров с интересна история, Занзибар е идеалната дестинация за вас. Помислете за спиращ дъха остров, тюркоазено-синя вода, невероятни плажове, вкусна храна и луксозни съоръжения - всичко това ще откриете в Занзибар.

Ако все още не сте сигурни, че това е вашата дестинация, ще ви предложим 6 причини да се влюбите в Занзибар:

1. Зашеметяващи плажове

Занзибар е известен с белите си пясъчни плажове, които буквално ви спират дъха с красотата си. В югоизточната част на острова те са още по-зашеметяващи с драматичните си приливи и отливи. Няма как да си представите нищо подобно, ако не го видите с очите си. Веднъж докоснете ли се до идилията и романтиката на острова, няма да искате да си тръгнете.

2. Интересна култура и история

Занзибар е бил важен център на древните търговски пътища, на което се дължи богатата му  история с влияния от Африка, Близкия изток, Индия, Персия и Европа. Можете да се докоснете до интересния културен микс, който се усеща навсякъде - от храната, през архитектурата, музиката и религията до местните обичаи.

3. Уникални подправки

Ако харесвате канела, куркума, кардамон, джинджифил, кимион и шафран, буквално ще се влюбите в храната на острова. Можете също така да видите как се отглеждат подправките и да опитате от уникалната местна кухня. 

4. Много забавления

Занзибар не е само красиви плажове и водни спортове. Можете също така да пазарувате, да се насладите на пищни вечерни шоу програми, да релаксирате в здравните центрове и да се забавлявате с децата си.

5. Епични залези

Не сте виждали нищо толкова магнетично и вълнуващо като зрелищните залези над Индийския океан. Има много места, от които можете да им се наслаждавате със студена напитка в ръка и пясък между пръстите на краката.

6. Каменният град

Това е най-старата част на град Занзибар - център на световното наследство на ЮНЕСКО, където можете да видите много сгради от XVIII и XIX век. Разходката из Каменния град е връхната точка на всяко пътуване до Занзибар, която обикновено туристите не пропускат.

Ако вече нямате търпение да посетите това райско кътче, можете да се възползвате от изгодните програми на "Екзотик Холидей" за незабравима почивка на Занзибар от 02.04 до 11.04.21 г. Потвърден е директен чартърен полет от летище София. В пакетната цена влизат всички летищни такси и трансфери, 7 нощувки в избрания от вас хотел, медицинска застраховка, посрещане на летището и придвижване до хотела, PCR тест, ако се налага такъв при влизане в България.

По време на почивката си можете да се включите в различни екскурзии до Затворническия остров и обиколка на Стоун Таун, полудневен тур из света на подправките, полудневен тур "Шнорхелинг на остров Мнемба", целодневна екскурзия Синьо сафари, разходка до парка Джозани. Разбира се, ще имате достатъчно време да се излежавате на плажа и да релаксирате под чистото и ясно небе, съзерцавайки тюркоазените води на океана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия