Багажът при самолетните билети – екстра от миналото

8901
Багажът при самолетните билети – екстра от миналото

Ако резервирате самолетен билет и той не включва възможност да превозвате багаж – не се изненадвайте.

Все по-голям брой редовни авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват регистриран багаж в цената, съобщава туристическа агенция eSky.

Дори авиационни гиганти като Delta, United и American Airlines вече въведоха такива рестриктивни тарифи по част от своите маршрути. С това те се опитват да устоят на силната конкуренция на нискотарифните авиокомпании, които продължават да завземат все по-голям дял от авиационния пазар.

Както знаем, една от причините нискотарифните авиокомпании да предлагат толкова евтини самолетни билети, е фактът, че техните тарифи не включват регистриран багаж и той се заплаща отделно. Редовните превозвачи вече също прилагат този похват, за да могат да предложат по-евтини билети за онези, които искат и могат да пътуват само с ръчен багаж.

Почти всички по-популярни у нас редовни авиокомпании като Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian, Air France, KLM, Alitalia и тн., вече предлагат такива билети по своите европейски маршрути. Като най-евтини, тези тарифи излизат винаги с приоритет в онлайн резервационните системи, което означава, че почти сигурно билетът, който купувате, включва само ръчен багаж.

Това е съществена промяна на модела, към която пазарът и потребителите неизбежно трябва да се адаптират.

Възможността да добавите регистриран багаж към пътуването си става само срещу допълнително заплащане, като таксите започват от 15-20 евро в едната посока, в зависимост от авиокомпанията, маршрута и натовареността на сезона.

Експертите съветват – винаги проверявайте какъв багаж е включен в цената на билета ви, тъй като заплащането му на летище обикновено е значително по-скъпо, отколкото при онлайн резервация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия