Как да оцелееш при дълго пътешествие

33900
Как да оцелееш при дълго пътешествие
Ти си изморен, дезориентиран и имаш нужда от упражнения. Гърлото ти е сухо. Миришеш на съблекалнята във фитнеса и се люшкаш между глад и подут корем. Е, ти определено страдаш от последиците от дълго и изтощително пътуване, добре дошъл!

Независимо дали си с кола, самолет или влак, дългият път може да бъде както много забавен, така и да те изцеди.

Американският сайт lonelyplanet.com. е подбрал няколко съвета за това как да се чувстваме по-добре, пътувайки към желаната дестинация и как да се пазим, когато пристигнем.

Съвети за пътуването

Пий много вода и си подготви предварително няколко пакетчета със сушени плодове и здравословни закуски, но без никакви чипсове и вафли. Никога не забравяй тоалетна хартия и мокри кърпички!

Шофирайте внимателно, пътищата са предимно мокри

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от ситуационния център на Агенция “Пътна инфраструктура” /А...

Ако пътуваш с автомобил, почивай по няколко минути на всеки час. Стъмни ли се, недей да бързаш. Ако има кой да те сменя – помоли го.

Ако пътуваш с влак, разхождай се всеки час. Говори си много с хората около теб, независимо дали ги познаваш. Носи си шал, с който да можеш да се завиеш и маска за очи, за да можеш да поспиш. Винаги е по-добре да носиш твоя храна, вместо да разчиташ на тази във влака... особено ако си по-капризен.

Пътуваш ли със самолет, по-добре е да седнеш до прозореца, ако обичаш да спиш, а ако предпочиташ да се разхождаш, седни по-близо до пътеката. Вземи си възглавничка, такава, която можеш да изхвърлиш накрая. Не се бори с нуждата си от сън. В ръчния си багаж носи паста и четка за зъби – едно измиване може наистина да те освежи много.

Отбягвай алкохола - да това е забавната част, но особено когато е от безплатния, може да те накара да се чувстваш ужасно. Преди полет не е хубаво да си взимал таблетки за сън.

Не забравяй, че с каквото и превозно средство да пътуваш, трябва да си с удобни дрехи. От прекаленото седене краката винаги подпухват и не е добре да си със стегнати дънки. Нормално е след като пристигнеш да се чувстваш зле, особено ако си сменил времевата зона. Просто дай малко време на тялото си да свикне.

„Златишки” проход е затворен за всички МПС

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от – 5 С° до + 6 С°. Времето над стра...

Съвети за почивката

Веднъж пристигнал, създай си навика да се оглеждаш кой върви след теб. Не носи прекалено много ценни вещи със себе си. Ако имаш няколко кредитни карти, дръж ги по възможност на различни места. Не носи портмонето си в задния джоб на панталоните, твърде лесно е да те ограбят по този начин. Също така не ползвай кредитната си карта в интернет кафета.

Все пак, стигне ли се до това да бъдеш нападнат от обирджии, предай се лесно и им дай каквото имаш. Така може и да си спестиш боя.

Имай едно на ум, когато даваш пари на просяци. Те също са доста изобретателни в кражбите и знаят как да те оберат без дори да се усетиш.

Италиански плаж е най-добрият в Европа

Ура! Вече може да планираме морето през лятото. Дано излезе нещо от тотото дотогава, иначе дестинацията е ясна: Италия, о-в Сицилия. Та...

Сканирай всичките си документи и си ги прати на пощата. Не се предоверявай на непознати. Направи си застраховка „Живот“ и се ваксинирай предварително, ако отиваш в по-екзотична дестинация.

Винаги е хубаво да опитваш нови и екстремни неща. Бъди внимателен, защото примерно в Тайланд на ден умират 38 души при инциденти със скутери.

И накрая не забравяй, че най-лошото може да те сполети, благодарение на компанията ти. Приятелите ти могат да поемат риск, на който ти не би се изложил. Отстоявай позицията си.

И въпреки всичко, не забравяй, че си отишъл на пътешествие, за да се забавляваш!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия