Красотата на Малта: Открийте я с чудесно пътешествие (СНИМКИ)

12481
Красотата на Малта: Открийте я с чудесно пътешествие (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

От евтини билети и крайбрежни разходки, до богата история и ослепителна архитектура, Малта предлага на туристите множество уникални забележителности и преживявания, правейки я любима дестинация за почивка.

Малкият остров, разположен в центъра на Средиземно море, е известен с топлият си климат и богата история. Независимо дали търсите приключение в открито море или красиви исторически забележителности, Малта разполага с всичко необходимо, за да се насладите на една невероятна ваканция.

ПЛАЖОВЕТЕ НА МАЛТА

Една от най-привлекателните страни на Малта е нейното крайбрежие. Там можете да откриете изумителни плажове с кристално чиста вода. Всеки един от плажовете носи своята индивидуалност и уникалност. От атрактивния курорт Сейнт Джулианс до спокойната красота на Златния залив, който дава перфектна възможност за наемане на водни ски и велосипеди, джетове, шезлонзи и чадъри

ИСТОРИЯТА НА МАЛТА

Освен вълшебните плажове, островната държава е истинско бижу за любителите на историята. Стратегическото местоположение на Малта в центъра на Средиземно море определя дългата ѝ история като арена на нашествия и окупация. В миналото Малта е била колония на финикийци, картагенци, римляни, византийци, араби, нормани, сицилианци и французи. В столицата Валета, която е един от най-значимите символи на Малта, могат да се видят невероятни архитектурни забележителности като катедралата “Св. Йоан Кръстител”, парламента, археологическият музей и много други.

ХРАНАТА В МАЛТА

Храната и цените в Малта също не са за подценяване. Разнообразни и вкусни ястия на ниски цени се намират на всеки ъгъл. Малтийската кухня е типично средиземноморска и разчита в голяма степен на местно производство на продукти като домати, мед, маслини и други зеленчуци. Кулинарните влияния включват смесица от сицилианска, френска и северноафриканска кухня, въпреки че британската окупация също е оставила своя отпечатък: местните жители много се наслаждават на чая си, сервиран с малко мляко. Едни от най-популярните ястия са “pastizzi” (традиционни малтийски питки, пълнени с рикота или грахово пюре) и “bragioli” (популярно ястие направено от апетитна смес с бекон, яйце и чесън, потопени в галета и увити в тънки парчета говеждо месо, преди да бъдат бавно приготвени в богат винен сос). Въпреки традиционната малтийска кухня, на острова може да се намери храна за всяко предпочитание.

В крайна сметка, Малта е дестинация, която предлага нещо за всеки - красиви плажове, богата история и култура, вкусна храна и забавления. Ако търсите евтино място за почивка, то стягайте куфарите, защото Малта ви очаква.

ОЩЕ: Кога е най-подходящото време да посетите Рим?

СНИМКИ: iStock/Thinkstock

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия