Къде се намира Улуру?

174953
Къде се намира Улуру?

Улуру е интересно скално образование в Австралия и втори по големина скален монолит на Земята. Това е една от най-известните забележителности в страната, като се намира на територията на националния парк "Улуру-Ката Тюта", на 335 километра югозападно от най-близкия голям град Алис Спрингс.

Къде можем да видим снежни маймуни да се топват в горещи извори?

Японският макак или още познат като „снежна маймуна“ се среща на три места в Япония – Хоншу, Шикоку и Кюшу. Тези живо...

Улуру се смята за едно от чудесата на света. То е включен в списъка на ЮНЕСКО като световно наследство. Улуру се изивсява на 863м над морското равнище. Този монолит притежава много висока културна стойност за местните хора – Анангу. Това са хората, които обитават местността и организират информационни турове за туристите, разказвайки им за местната флора и фауна, местната храна и легендите за местността.

Забележителното скално образование е характерно с промяната в цветовете си през различни дни и части от годината, като при залез и изгрев преобладава червеният цвят.

Улуру се смята, че се е образувала преди повече от 600 млн. години, а аборигените населяват местността от повече от 10 000 години.

В селата под Пирин обявили бойкот на купеното, хапват само домашно

В село Сенокос, община Симитли, намиращо се в подножието на връх Пирин, през зимата хапват само суджуци, сланина, картофи, туршия. Купу...

Преди милиони години това е било дъно на море, като един от най-интересните факти е, че 2,5км от долната част на скалата се намират под земята.

Има много митове и легенди, които се разказват от местните хора, но най-популярното предание е, че ако някой отнесе малка част от скалите ще бъде прокълнат и обречен на нещастие за остатъка от живота си. Имало дори сведения за хора, които не са се съобразили с това предупреждение и малко след това са връщали малките части от скалата до агенциите, които са им организирали екскурзиите, за да развалят проклятието.

Повече от столетие това място е една от топ забележителностите в Европа

Усещането тук е смесица от докосване с небето и спираща дъха природна красота. Мястото може да бъде посещавано целогодишно, а неговото ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия