Мястото, което непременно да посетите през май

5640
Мястото, което непременно да посетите през май
Снимка: Pixabay.com

Май почти е тук, а това означава, че и лятото е съвсем наблизо. За много хора това означава почивка, ваканция, изследване на нови места и красиви пейзажи.

Ако нямате търпение да дойде лятото и искате да започнете пътешествията си още през май, има едно място, което ще ви плени със своята тиха атмосфера, естествена красота и достъпност. Ето кое е то:

5 причини да посетите Южна Африка

Опитвате се да решите къде да бъде следващата ваканция, която да помните дълго време? Спрете с търсенето, защото отговора вече е тук: Ю...

Авиньон, Франция

Невъзможно е да се отегчите в този великолепен и впечатляващ провинциален град. След като става дом на Римокатолическата църква, историческият дворец на папата - готически дворец от 14-ти век, в който папата някога е живял - все още е основен източник и причината, поради която градът се е превърнал в световно културно наследство на ЮНЕСКО е известен като Градът на папите. Тук ще намерите много хубави калдъръмени улички и очарователни площади, преливащи от добри ястия, само на кратко пътуване от лавандулните полета, от които се състои южната част на Франция. Друга добра новина за любителите на виното е, че градът е известен с производството на вина, така че ще можете да намерите качествено и евтино вино почти навсякъде.

Защо трябва да отидете през май: Месеците преди горещия сезон са едни от най-приятните. Можете да видите забележителностите и да се разхождате по бутиковите улици без лудостта на тълпите, които се образуват тук през лятото.

Къде да отседнете: La Divine Comédie, мястото, от което ще искате да се разочаровате, но след като го опознаете, ще се влюбите до толкова, че ще ви се прииска да останете поне месец. Разположен в частна градина в центъра на града, само на няколко крачки от Папаския дворец, вие ще се насладите на стилен интериор на този градски оазис, колкото и на буйни на открито. Но ти питаш, че пиеш? Очарователният СПА център и уелнес зона край басейна, където се помещава хамам и сауна са идеални, ако искате пълноценна почивка.

Драконовият мост в Любляна

Драконовият мост е построен в началото на 20-ти век над река Любляница. Като един от най-добрите примери за подсилен бетонен мост, днес...

Все повече хора планират своята почивка извън пределите на страната. Но всяко пътуване крие и своите непредвидими рискове. Не забравяйте да сключите застраховка пътуване в чужбина, която ще ви спести непредвидени разходи и ще ви осигури съдействие по всяко време на денонощието в случай на инцидент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия