Перфектните дестинации, които трябва да посетите тази есен

10612
Перфектните дестинации, които трябва да посетите тази есен
Снимка: Pixabay.com

В еднообразното ежедневие имаме нужда от някое друго приключение, което да ни разведри и да ни откъсне поне за малко от работата и стреса. В този случай, едно пътешествие е най-доброто нещо, което можете да направите, за да върнете страстта в живота си. Може би се чудите коя страна да посетите и все не можете да се решите да отидете. Ако искате да върнете себе си и да се откъснете от сивото ежедневие, има някои конкретни държави, които трябва да посетите.

Проучихме кои са най-интересните и вълнуващи дестинации, които да не пропускате.

5 места, които да посетите през ОКТОМВРИ

Лятото свърши, но това не означава, че не ви очакват нови вълнуващи пътувания. Всъщност пътешестването през есента има много плюсове - ...

Ето ги и тях:

1. Маракеш, Мароко - Маракеш е един от главните туристически центрове в Мароко. Този град набра огромна популярност напоследък и стана любима дестинация за много хора. Познат още като Розовия град, Маракеш е изключително интересен и си заслужава да го посетите възможно най-скоро. Най-добре ще е да го посетите през идния сезон, а именно през есента, защото големите жеги са останали в миналото. Известен е с фестивалите и пазарите си, от където можете да си купите много интересни автентични сувенири, дрехи и подаръци. Там сякаш времето е спряло и ще успеете да се потопите напълно в мистерията на арабския свят. Със сигурност няма да останете разочаровани.

2. Тоскана, Италия - много хора казват,че през есента Тоскана е като една приказка - уникално красива разноцветна природа, огромни ливади, пазари, от които можете да си купите какво ли не, интересни фестивали и много качествено вино. През есента там все още е топло и ще имате възможността да се насладите на няколко топли слънчеви дни в компанията на любимите ви хора. Екскурзията до Тоскана със сигурност ще ви оттърси от сивото ежедневие и ще ви някара да се чувствате сякаш сте в една малка приказка.

Вълшебната река, която тече в пет цвята (СНИМКИ+ВИДЕО)

Много хора я наричат “Течната дъга”, поради разнообразието от жълти, черни, зелени, сини и червени цветове. Това е реката &...

3. Слима, Малта - този град е запазил духа на миналото. В миналото само аристокрацията се е ползвала с привилегията да посещава Слима. В този град ще можете да се насладите на разходка из чудесни магазини, които още първите минути ще ви направят впечатление. Също така градътсе слави с много вкусна храна, което и заведение да посетите. Ако търсите спокойно място, на което да си отпочинете, това е вашата дестинация. Можете да разгледате някои части от града с лодка, което също е незабравимо преживяване.

4. Киото, Япония - това е седмият по големина град в света, но също така е и един от най-красивите в света, защото се слави с изключително красива архитектура и много интересни забележителности. През есента в Киото ще можете да видите меките тонове по короните на дърветата, които заобикалят малки езерца, изпълнени с кристално чиста вода. Там също ще имате възможността да се насладите и да научите нещо повече за интересното японско изкуство и дизайн.

 

10-те най-добри морски града в Европа

Чудите се дали е добра идея да прекарате морската си почивка някъде извън родината? Не се чудете повече. И докато типичните морски гра...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия