Повече от столетие това място е една от топ забележителностите в Европа

163648
Повече от столетие това място е една от топ забележителностите в Европа

Усещането тук е смесица от докосване с небето и спираща дъха природна красота. Мястото може да бъде посещавано целогодишно, а неговото име е Горнерграт. Билото се извисява на почти 3100м височина и е една от най-посещаваните природни забележителности в Швейцария през последните 111 години.

Земен кораб - екологична и евтина къща

Представете си къщи, направени от стари автомобилни гуми, пръст, инертни материали, пластмасови бутилки и буркани. Това е идеята на Ма...

Панорамата, която се открива тук е една от най-красивите в Европа. Тук погледът ви стига до масива Монте Роза и върха Дюфур, който е най-високият в страната (4634м), както се вижда и вторият най-голям глетчер в Алпите (Горнерглетчер), а да не забравяме и останалите 29 върха, които преминават границата от 4000м. Когато се озовете тук имате чувството, че ако се протегнете можете да докоснете всичката тази красота.

До Горнерграт можете да достигнете посредством най-високата открита железница в Европа, която тръгва директно от железопътната гара в Цермат. Влаковете пътуват целогодишно и 24 часа в денонощието. Дори самото пътуване с влака е своеобразно приказно изживяване – впечатляващи мостове, преминаване през алпийски галерии и тунели, гори като в приказките и ливади като тези в рекламите за алпийски шоколади, а също и да не забравяме невероятните скални образувания и алпийски езера. Всичко това е реалност, която може да бъде видяна и изживяна. Просто усещането е като за друг свят.

Земен кораб - екологична и евтина къща

Представете си къщи, направени от стари автомобилни гуми, пръст, инертни материали, пластмасови бутилки и буркани. Това е идеята на Ма...

Това пътуване ще ви отведе и до най-високо построение хотел – „Кулмхотел Горнерграт“ на височина от 3100м. Това обаче не е всичко, защото към него има изградени обсерватория, мол и естествено има ресторант.

"Пиц Глория" - един впечатляващ ресторант на върха на планината (СНИМКИ)

На това приказно място, предлагащо безброй кулинарни изкушения е снимана съществена част от сцените за един от филмите за Джеймс Бонд п...

Иначе самият Цермат е един от най-известните зимни курорти в Швейцария, който е разположен в непосредствена близост до границата с Италия. Както може да се очаква тук туристите могат да практикуват всякакви зимни спортове. Много любопитни са предлаганите екскурзии.

Сред тях е т.нар. „Глетчер Експрес“. Това е една от най-известните железници в света. Пътешествието започва от Цермат и може да ви отведе до Давос или Сейнт Мориц. Това е едно целодневно пътуване през девствени алпийски местности, бляскави лечебни курорти, приказни каньони, 91 тунела и около 291 впечатляващи моста.

Снежният каньон в Тояма – зашеметяваща зимна приказка

Зимата тук е истинска, а количеството сняг – безкрайно. Снежният каньон в Тояма, Япония, е туристическа атракция, на която се нас...

Друго незабравимо преживяване е посещението на „Глетчър Палас“. Тук можете да видите и усетите мистиката на ледения свят в един от най-високите подобни дворци в света. До тази забележителност се стига с лифт, а атмосферата е гледките не могат да се забравят никога.

Сред другите незабравими екскурзии тук можете да си изберете да видите как се произвеждат швейцарските сирена или да си направите панорамна обиколка с хеликоптер, както и да изберете сред множество други интересни дейности и маршрути.

Дяволската кула в Уайоминг (СНИМКИ)

Дяволската кула в Североизточен Уайоминг е естествено скално образование, което се издига величествено на над 1,5 км височина. Вулканич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия