Съвети за незабравима ваканция

1483
Съвети за незабравима ваканция
Снимка: Thinkstock/Guliver

Очаквали сте лятната си ваканция цяла година, работили сте здраво и мечтаете тя да е незабравима? Редица ситуации могат да я провалят, както и неправилният избор на място, на което да почивате. Доверете се на нашите съвети, за да преживеете приказна ваканция.

Какво да не правите?

1. Не се насилвайте да почивате с половинката си, ако схващанията ви за приятно прекарване се разминават. Той мечтае за почивка на палатка в планината, а вие се нуждаете от 5-звездно обслужване на морския бряг? По-разумно е да почивате разделени, отколкото единият да направи компромис с желанията си. Кратката раздяла ще освежи връзката ви и ще имате много за споделяне, когато се приберете вкъщи. Поканете приятелка и потегляйте за морето.

2. Не правете компромис с избора на място за отсядане. Проверявайте ревюта и мнения на други потребители, преди да извършите резервацията си, за да сте сигурни, че това е мястото, от което се нуждаете.

3. Не тръгвайте с определен план и очаквания. Оставете се на случайността да ви води и се забавлявайте на момента. Правете това, което ви се прави точно сега.

4. Не си взимайте служебна работа и не носете служебния си телефон на плажа. Това е вашата ваканция и заслужавате пълна почивка. Предварително предупредете в офиса, че ще бъдете на място без обхват, за да са подготвени, че не могат да разчитат на вашата помощ. Ако правилата в офиса ви налагат да имат колегите и шефа ви достъп до вас, определете определени часове, в които да бъдете на разположение – жегата от 14 до 16 часа, когато почивате в хотела си, е идеална за целта.

Какво да правите, за да се насладите на ваканцията си?

- Проверете маршрута до мястото за настаняване, местата за хранене и пазаруване, плажовете и забележителностите в околността. Разгледайте снимки и прочетете мнения, това ще ви помогне да не губите време от почивката си в ориентиране в ситуацията и района, а да се насладите на кратките няколко дни пълноценно.

- Тръгнете много рано сутринта, за да използвате пълноценно първия ден от и без това кратката отпуска.

- Решавайте на момента какво ви се прави. Ако не ви се става сутрин за плаж, наспете се и се насладете на следобедното слънце. Не правете неща насилствено само защото така е редно. Важно е да се насладите на всеки момент.

- Разгледайте местните забележителности, опитайте местната храна, отпуснете се и се забавлявайте. Снимайте, но запазете споделянето на снимките за времето, когато се приберете вкъщи. Не си заслужава да изгубите ценни часове от отпуската си, поствайки и коментирайки в социалните мрежи. Най-щастливите моменти за вас са тези, в които не се сещате, че имате телефон. По това ще ги познаете.

- Не почивайте сами. Поканете приятел(к)и, които харесват нещата, които и вие. Не се чувствайте обаче длъжни да прекарвате всяка секунда заедно. Ако някой(я )от вас има друг план за деня – насладете се на своя.

- Бъдете бдителни и внимателни – наранявания, разболяване, кражба, неприятен разговор, инцидент могат да провалят деня ви или цялата почивка. Внимавайте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия