Бум на добавената реалност спасява студентите в чужбина

1177
Бум на добавената реалност спасява студентите в чужбина
Снимка: iStock

Целият свят отново прибягва до по-стриктни мерки и в много държави училищата и университетите отново преминаха в дистанционна форма на обучение. Това, макар и наглед стресиращо, отваря една нова врата с необятни възможности пред софтуерните компании, особено когато става дума за наука.

Именно една такава компания - NextTech AR Solutions, лидер в добавената реалност представи ново приложение, което ще помогне на над 5 000 студенти да останат близо до лабораториите, в които се упражняват, макар и физически дистанцирани от тях. Съвместно с Университета Рийрсън от компанията разработиха RALE - приложение в областта на биологията, химията и физиката, което наистина значително улеснява студентите.

Милениали възобновяват многомилиардната образователна индустрия

Пандемията от коронавирус беше може би най-големият експеримент за дистанционното обучение в света. В своя пик в средата на април вирус...

 

Ако искате да знаете как работи, може да видите демо видео тук:

Introducing RALE v1.0 - The Ryerson Augmented Learning Experience Platform from NexTech AR on Vimeo.

 

От Руанда до Перу - как образователните системи се адаптираха към новата реалност

Пандемията от Covid-19 промени начина на учене за над 1.5 млрд. деца и млади хора по света в 195 държави. Десетки хиляди образователни ...

За студентите в Риърсън, тази есен и зима ще бъдат предизвикателство, но по един нов и значително по-модерен начин.

Д-р Дейвид Крамб, декан на Научния факултет към университета споделя: “Тук в Риърсън направих смела стъпка към пресъздаването на виртуална лаборатория. С много помощ от целия екип, студентите и факултета, създадохме една среда, в която всички могат да работят в колаборация по един въвличащ и вдъхновяващ начин. Използването на добавена реалност определено ще промени преподаването завинаги.

Всяка виртуална лаборатория има интерактивни видеоклипове, срещи на живо в Zoom с лабораторни техници и състуденти, както и опция за упражнения във виртуална среда, за да може преживяването да бъде максимално реалистично.

Докато такива истории стават все по-чести, трябва да признаем, че това все още е далеч от реалността за повечето учители по света. Пандемията от Ковид-19 обаче доведе до това, че учителите за кратко време се научиха да използват максимума от налични инструменти в ежедневната си работа.

Добавената реалност обаче Е посоката, която ще предопредели новата образователна парадигма. Рано или късно, приложенията и технологиите в сферата ще станат по-масови и достъпни, а виртуалните лаборатории ще са част от нормалния обучителен процес на хиляди студенти и ученици в целия свят.

Пазарът на дигиталните образователни продукти ще стигне 33.2 милиарда през 2025 година

Пазарът на дигиталното образование е пред изключителен бум, сочи ново проучване на Маркетсанд Маркетс. Ако към днешна дата прогнозирани...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com