Образователните решения LEGO® Education са вече и у нас

4686
Образователните решения LEGO® Education са вече и у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Чрез интересен и иновативен обучителен подход LEGO® Education дава основата за стабилното социално и емоционално развитие на детето. Всички образователни решения, реализирани в продуктовата гама, са изградени около методите за учене чрез правене, преживяване и игра. Доказано е, че човек усвоява по-ефективно нови знания и умения, когато използва ръцете си, работи в екип и се забавлява - точно на такива процеси обръща внимание LEGO-иновацията в образованието.

Въвеждането на LEGO® Education в България дава възможност за пряк достъп до STEAM решения (наука, технологии, инженеринг и математика - Science Technology Engineering and Mathematics) и ресурси от световно ниво. Комплектите са подходящи за всеки етап на обучение – ранно, начално, основно и средно, дори висше, като акцентът при този подход се поставя в областта на науката, технологиите, математиката, алгоритмичното мислене, програмирането и инженеринга.

Запознавайки се с методите на „учене чрез правене” и „учене чрез игра”, децата развиват креативността и критичното си мислене, усъвършенстват работата в екип, стават отворени към споделянето на идеи и опознават процеса на учене от забавната и творческата му страна. Работата с LEGO® Education насърчава учениците да разсъждават систематично, освобождават творческия си потенциал и стават по-уверени докато усвояват нови знания и умения. Чрез практически дейности, децата учат неусетно и придобиват по-специфични умения в областта на науката, програмирането и технологиите – съобразени с тяхната възраст и възможности да възприемат нов материал. В тази връзка LEGO® Education решенията са приложими за всички български учебни заведения и са съвместими с учебните програми на МОН.

Чрез LEGO® Education в България се предлагат цялостни решения за детски градини, училища и висши учебни заведения. Те включват всичко необходимо за процеса на обучение като учебни комплекти, планове на уроци, адаптирани материали в помощ на преподавателите, възможности за участие в международни състезания по роботика и др.

Специално внимание тази година се обръща на STEAM комплекта LEGO® Education Spike Prime TM, чиято премиера се случи в началото на 2020 г. Разработката е предназначена за ученици от основна и средна образователна степен и с нейна помощ те могат да се потопят в изследователския свят на науката, технологията, инженеринга и математиката в компанията на своите учители. Заедно с достъпа до безплатни ресурси и готови уроци, решението дава всичко необходимо за успешно изпълнение на практически задачи и реализирането на проекти, които да вдъхновяват учениците и да „изстрелят” увереността и подготовката им до космически нива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com