С книга вместо с цвете на 15 септември

2728
С книга вместо с цвете на 15 септември
Снимка: Getty Images/Guliver

Подобна вдъхновяваща идея идва още преди години от журналистката Жюстин Томс, която във Facebook профила си призовава следното: Нека на 15 септември всяко дете да закупи книга на цената на букет цветя и да я дари на училищната библиотека. Предложението добива все по-голяма популярност сред училища в цялата страна. Много от учителите също насърчават родителите на дадат урок по съпричастност на децата си, като се включат в интересната кампания.

Двама български национали с положителни тестове за коронавирус

Двама футболисти от националния ни футболен тим са дали положителен тест за коронавирус. Диагностициран с COVID-19 e Спас Делев, като н...

Тази година Асоциация „Българска книга” стартира мащабна кампания под надслов „Купи 1 книга. Дари я на своето училище”. Писмо за инициативата е изпратено от Министерството на образованието до регионалните му управления и оттам до ръководствата на училищата. Според инициаторите с този символичен акт учениците ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се превърнат в посланици на четенето, ще споделят любимите си книги с приятели и съученици и ще дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.

Кампанията цели да поднови съдържанието на училищните библиотеки с интересни за децата заглавия, а също така и да създаде отделни класни библиотеки - всеки клас ще има своя, а книгите в нея ще са избрани от самите ученици.

Подобни инициативи са се провеждали досега в много училища, но за първи път кампанията има потенциал да се разпространи на национално ниво. Подарявайки книга вместо букет цветя на 15 септември, децата ще покажат не само уважението си към класния ръководител, а и към целия образователен процес и училищната институция.

 

Д-р Стойчо Кацаров: Заразата с морбили e 30 пъти по-смъртоносна от коронавируса

Спадът на ваксиниране се дължи на забраната за ваксинации, която беше въведена през месец март. Това заяви пред Bulgaria ON AIR председ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com