Училище в „облака” с Google G Suite – предпочитаната платформа при онлайн обучението

9365
Училище в „облака” с Google G Suite – предпочитаната платформа при онлайн обучението

Коронакризата изправи пред голямо изпитание образователната система по цял свят. При внезапната и остра нужда от бързи решения за качествено адаптиране процеса на преподаване, много ученици и учители в България се довериха на безплатната облачна платформа Google G Suite. В края на миналата учебна година над 150 000 преподаватели и деца са избрали да използват разработката на Google, за да продължат уроците си. Тя е безплатна, изцяло локализирана на български език и лесно съвместима с всякакви устройства, което допълнително улеснява работния процес.

Платформата е официално разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и беше представена на всички образователни организации в страната по време на извънредната ситуация заради COVID-19. Немалък е и броят на училищата, които към този момент вече са използвали „облака” на Google, правейки стъпки към дигитално обучение.

Чрез Google G Suite обучителният процес е лесен и бърз, защото платформата предлага множество функционалности и чудесни инструменти, които подпомагат работата в час. „Облакът” осигурява удобен начин за споделяне на файлове, позволява цялостното управление на виртуалната класна стая и предоставя неограничено пространство за всички необходими учебни материали. Google G Suite е сигурен и надежден начин за адаптиране на българския образователен процес към електронно обучение, помагайки на родните училища да направят преминаването сигурно, без да се налагат компромиси с качеството на преподаване.

Използването на Google G Suite позволява безплатна работа със световно доказани ресурси и технологии, достъпни за всички учители и ученици, като:

• Google Expeditions - експедиции с качествено съдържание с виртуална и добавена реалност;

• Google Jamboard - инструмент за “интерактивна бяла дъска в облака”;

• Google Класна стая - цялостна платформа за организация на учебна дейност, с домашни работи, тестове, оценки, съвместима всички водещи мобилни и настолни операционни системи.

Скоро ще бъде достъпна и информация за училища и висши учебни заведения, които въвеждат иновативни подходи чрез технологията на Google и изцяло дигитализират процесите си.

Коронакризата показа, че образователната система в България трябва да бъде по-гъвкава на наложителни промени и по-адаптивна към нови методи на преподаване и дигитализиране на обучението. Училищата, които са използвали Google G Suite още преди появата на COVID-19, успяват да се справят много по-успешно с внедряването на дистанционния метод на обучение, казва Станислав Христов, експерт Бизнес развитие със специализация G Suite от Центъра за творческо обучение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com