31 са студентите от ТУ-София, които завършиха "Vivacom Техническа академия" 2022

1951
31 са студентите от ТУ-София, които завършиха "Vivacom Техническа академия" 2022
Снимка: Vivacom

Тридесет и един студенти от Техническия университет в София успешно завършиха дванадесетото по ред издание на „Vivacom Техническа академия“. Те са трети и четвърти курс в специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Телекомуникации“ и „Електроника“.

Техническата академия е програма с продължителност 2 учебни семестъра, като обхваща седем лекционни курса и упражнения, водени от експерти от различни области във Vivacom и  преподаватели в ТУ - София. Провеждането на лекциите стартира в онлайн форма и приключи в присъствена, а графикът бе изцяло съобразен с програмата на студентите в университета. Част от изучаваните курсове са Управление на проекти, Технически английски език, Софтуерни продукти и бази данни, Стратегия и развитие на телекомуникационни мрежи, Търговски решения, Правна рамка и регулация на телекомуникациите и други.

Дигиталният портфейл Pay by Vivacom дава възможност за възстановяване на суми за вече направени покупки под формата на кредит

Pay by Vivacom добавя още една нова и удобна функционалност. Чрез нея ползвателите на приложението имат възможност да получат обратно с...

„В продължение на 8 месеца ключови служители на Vivacom и преподаватели от университета обучаваха младите инженери и им помагаха да придобият полезен практически опит, с който да затвърдят теоретичните си знания. Радвам се да видя как в процеса на обучение тези млади хора развиват и изграждат своите качества да бъдат професионалисти. Ние във Vivacom с желание подкрепяме различни образователни инициативи, защото вярваме, че доброто образование е в основата на добрия кариерен път“ каза Силвия Илиева, Старши мениджър Човешки ресурси.

До момента повече от половината студенти, които са кандидатствали за стаж или работа във Vivacom, са одобрени или назначени. Очаква се тяхната бройка да се увеличи поради предстоящи интервюта.

След близо двугодишна пауза заради пандемичната обстановка, тази година студентите имаха възможност да посетят един от стратегическите обекти на компанията, а именно „Tелепорт Плана“, където е поставена първата предавателна сателитна антена в България. Тази изключителна наземна станция за спътникови връзки е дом на множество антени от световно значение.

„Vivacom Техническа академия“ е един от най-мащабните проекти, реализиран съвместно с Технически университет – София. Целта на проекта е да изгради връзка между образованието и бизнеса, да срещне теорията с практиката, подпомагайки студентите по пътя на професионалната реализация в корпоративния свят. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага балообразуването на оценката за магистратура и стипендия и при кандидатстване за работа или стаж, кандидатурите им се разглеждат с приоритет.

Успешно завърши 14-ото издание на програмата "Учебна компания" организирана от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Vivacom

Vivacom бе един от основните партньори в 14-ото издание на програма „Учебна компания” на Джуниър Ачийвмънт България. Тя е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide