10 билки, които ТРЯБВА да се приемат при ревматични заболявания

12941
10 билки, които ТРЯБВА да се приемат при ревматични заболявания
Снимка: iStock/Guliver

Ревматичните заболявания засягат все по-млади хора. Мнозина все още търсят ефективни методи за облекчаване на съпътстващата болка и други неразположения, характерни за ревматизма. Струва си да си спомним за билките. Природата ни дава много възможности. 

Лечение на ревматични заболявания

Всяко заболяване изисква задълбочена диагноза и консултация със специалист. Ревматичните заболявания най-често се свързват с необходимостта от използване на фармакотерапия, която не е лишена от странични ефекти. Ето защо си струва да се обмисли възможността за включване на билкови инфузии в менюто ви. Не трябва да се прави самостоятелно, а след консултация с лекуващия лекар.

Билките обикновено нямат странични ефекти, но подобно на лекарствата, те могат да си взаимодействат с лекарства и други билки. Ето защо всеки, който лекува хронично заболяване, трябва да обсъди възможността за включване на билки със своя лекар.

Няма да повярвате за какво помага зехтин с люти чушки

Какви билки да използвате при ревматични заболявания?

При ревматичните заболявания най-много ползи ще донесат билките с аналгетични и противовъзпалителни свойства. Използвани редовно, те спомагат за инхибиране на развитието на болестта и успокояват произтичащите от това неразположения, особено болката.

Билките и подправките със затоплящ ефект действат добре. Като подобряват кръвоснабдяването на тъканите и дават приятно усещане за топлина, те намаляват болката. Кои билки да изберете?

Ревматични заболявания: 10 най-ефективни билки:

1. Дяволски нокът

Родина на това растение е югозападните райони на Африка. То расте в пустинята. Дори месеците на засушаване не го унищожават, оттук произлизат и неговите уникални свойства. Билковата суровина са корените на дяволския нокът, събрани през дъждовния сезон.

Има силни аналгетични и противовъзпалителни свойства. Препоръчва се като помощно средство при лечение на остеоартрит, възпаление на сухожилията и връзките и ревматични заболявания.

Какви болести издават бръчките

2. Джинджифил

Джинджифилът има своите корени в Югоизточна Азия. Билковата суровина е прясно и изсушено коренище. Противовъзпалителните и аналгетични свойства на джинджифила се използват при лечението на ревматични заболявания. Препоръчва се при артрит, дегенеративни промени, мускулни и посттравматични болки и всякакви ревматични заболявания.

3. Дива роза

Най-малко екзотичното в първите три растения, към които си струва да посегнете при ревматични заболявания, дивата роза – както подсказва името – расте диворастяща. Известна като кралицата на имунитета, тъй като има най-високо съдържание на витамин С, има и силни противовъзпалителни свойства. Всичко благодарение на мистериозно звучаща съставка, наречена "галактолипид". Именно той придава на розата антиревматични свойства.

4. Индийски тамян

Звучи екзотично, защото идва от Азия и Северна Африка. Получената от растението билкова суровина има силно противовъзпалително и антиартритно действие. Използва се при заболявания на ставите, като дегенерация или ревматоиден артрит.

5. Бяла върба

Билковата суровина е изсушена кора от бяла върба. Има истинско богатство от биологично активни съединения, чието комбинирано действие ви позволява да постигнете антипиретични, противовъзпалителни и аналгетични ефекти. Препоръчва се като помощно средство при лечение на ревматични заболявания.

Тези билки намаляват холестерола и прочистват черния дроб

6. Черна топола

Черната топола, принадлежаща към семейство върбови, също има противоревматичен ефект. Билковата суровина са нейните пъпки, листа и кора.

7. Черно семе

Малките семена от черен кимион са истинска сила за здравето. Те имат противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства. Насърчават отстраняването на токсините и отлаганията, което е ключово при лечението на ревматичните заболявания.

8. Анасон

Перфектно загрява и потиска болката. Струва си да се възползвате от свойствата на анасона и при ревматични заболявания.

9. Люта чушка

Само щипка люта чушка може да ви затопли и да намали болката. Добре е да я имате под ръка при ревматични заболявания.

10. Див чесън

Както пресните, така и изсушените листа от див чесън ускоряват регенерацията на ставите и подобряват тяхното функциониране. Растението е противовъзпалително. Струва си да се търси сега. Все пак май е месецът на дивия чесън.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com