10 „розови знамена“, на които да обърнете внимание във връзката си

1883
10 „розови знамена“, на които да обърнете внимание във връзката си
Снимка: iStock

Хората често говорят за „червени знамена“ в света на запознанствата и връзките. Това са признаци, че вие и вашият партньор не сте съвместими, или токсично поведение и личностни черти, които искате да избегнете. Но има и такова нещо като „розови знамена“.

Розовите знамена са онези неща, които забелязвате, които ви дразнят.

Розовите знамена обикновено са по-фини и по-малко сериозни, но все пак могат да представляват известен риск за една връзка.

7 знака, че сте с подходящия човек

Важно да имате предвид розовите знамена или точките на безпокойство във връзката ви, но ги използвайте като възможности за израстване заедно и индивидуално. Никога не отхвърляйте интуицията си, но също така се опитайте да седнете с нея, за да сте сигурни, че не правите предположения или проектирате върху партньора си.

Въпреки че розовите знамена могат да варират от човек на човек и връзка с връзка, някои се появяват по-често от други. По-долу експерти по връзките представят 10 примера.

Никога не сте имали спор

Ако никога преди не сте се карали или не се карате наистина никога, това може да е „розов флаг“, защото често може да е индикатор, че и двете страни не са достатъчно автентични във връзката и/или желаят да бъдат уязвими достатъчно, за да растат наистина в рамките на връзката.

Спорът не винаги е нещо лошо и двойките трябва да се научат как да се справят ефективно с конфликта, за да имат успешна връзка.

Това е розов флаг, когато се избягват трудни или неудобни разговори. Първоначално изглежда, че просто си прекарвате добре, а след това забелязвате, че се проверявате, преди да повдигнете нещо, което може да бъде напрегнато или да предизвика противоречия.

Вместо да избягвате проблемите и да ги оставяте да тлеят, опитайте да се обърнете директно към тях и се научете да общувате заедно в трудни ситуации. В противен случай този розов флаг може да се превърне в червен.

Проявявате обич по различни начини

Потенциален розов флаг може да включва разлика в начина, по който изразявате привързаност и искате да я получите. Ако вие сте човек, който наистина се наслаждава на физическото докосване като честото държане за ръце, целуване и прегръщане, а вашият партньор не го прави, това може да е добре за вас в началото, докато изпитвате всички тези други вълнуващи и интензивни емоции, но не се чувствате като добре, тъй като времето минава и вашите нужди остават незадоволени.

Може да бъде полезно да научите и да говорите за вашите съответни „езици на любовта“, за да разберете най-добрите начини да показвате привързаност един към друг. Това също може да е възможност да обсъдите очакванията, когато става въпрос за комуникация.

Усещате, че крият нещо

Да не споделяш какво е било преди теб или кой е в живота ти, може да е розово знаме.

Разбира се, естествено е да искате да знаете всичко за живота и преживяванията на вашия партньор и научаването на това отнема време. Но може би чувствате, че те умишлено пазят информация от вас.

Ако усещате, че вашият партньор крие нещо от вас, това може да е розов флаг, който се нуждае от специално отражение, за да ви помогне да определите дали сте твърде предпазливи от минал опит или имате основателни причини да проучите по-нататък. Вашата интуиция е важна, но понякога може да бъде подведена, ако не сте сигурни откъде идва.

Стана ясна каква е идеалната възрастова разлика между мъжа и жената

Ако не сте сигурни, просто говорете с партньора си за безпокойството си, без да бъдете обвинителни. Може би просто имате нужда или граница, на която не се обръща внимание. Може би имат нужда или граница, на която не се обръща внимание. Разговорите помежду си могат да изяснят всичко това и ако не стане, това може да се превърне в пълен червен флаг.

Има сексуална несъвместимост

Ако откриете, че не сте сексуално съвместими, това може да е розов флаг. Не всеки секс е впечатляващ в началото на една връзка, тъй като често става по-добър, когато опознаем някого и се почувстваме по-свързани и комфортно.

Обърнете внимание дали проблемите са нещо ново и просто трябва да научите взаимното си възбуждение и желания, или това е по-дългосрочна грижа.

Ако след известно време не се е подобрило дори след комуникация или има сексуална несъвместимост, т.е. вашите сексуални предпочитания или стилове не съвпадат, това може да създаде много по-голям проблем в бъдеще.

Те не са надеждни или последователни

Можем да считаме липсата на последователност за розов флаг, защото може да означава, че те не са надеждни, вероятно измамни и/или не са честни. Най-често обаче това може да означава, че вашият партньор е човек и просто се опитва да даде най-доброто от себе си, за да се справи със собствения си живот и стресовите фактори. Понякога те не са в състояние да бъдат постоянно отворени, щастливи, търпеливи, достъпни. Понякога те са отбранителни, оттеглени, невнимателни.

В други случаи обаче липсата на последователност може да е знак, че нещо не е наред или има по-голям проблем. Вашият партньор може да ви изпраща неясни сигнали или техните начини за изразяване на обич или връзка може да са навсякъде.

Може би няма да ви докосват на публично място, но са навсякъде върху вас насаме, или обратното. Може би има граници, които ви карат да спрете или ви карат да се чувствате неудобно, или те не зачитат вашите граници, а само техните собствени – двойни стандарти.

Проведете разговор с партньора си с намерението да се „проверите“, вместо да го търсите от място на подозрение. Попитайте ги дали се справят добре и дали се чувстват комфортно да споделят притесненията си с вас по време на стресови моменти.

Важно е да се отговори на тези въпроси, преди да се правят прибързани заключения и да се правят повече проблеми във връзката, отколкото е необходимо.

Технологията е голямо разсейване

Друго розово знаме може да е свързано с отвличане на вниманието от технологиите и невъзможност за присъствие. Ако вашият партньор постоянно се разсейва с проверка на телефона, компютъра или дори гледане на телевизия, особено по време на разговор или дори секс, това може да доведе до по-голям проблем, ако не се обсъди навреме.

Имайте предвид различните начини, по които и двамата взаимодействате с технологиите и социалните медии. Може би единият от вас публикува снимки на другия или на вас двамата като двойка, но другият никога не го прави. Помислете дали този контраст притеснява някой от вас или е индикация за по-големи проблеми под повърхността.

Те избягват да определят връзката ви

Може да е розово знаме, ако се виждате редовно с някого в продължение на няколко месеца и той няма да дефинира връзката или откриете, че не говорите за това, което искате в една връзка. Може би получавате сигнали от другия човек, че той просто си прекарва добре, докато вие търсите нещо по-сериозно.

Може би човекът, с когото се виждате, се опитва да избегне срещи или прекарване на време с вашите приятели и семейство. Отново, важно е да се чувствате отворени за общуване относно по-голямата картина на това какво представлява връзката ви и какво означава тя и за двама ви. Този вид избягване може да е знак, че сте на различни страници.

Емоционалната безопасност е компрометирана

Чувството за емоционална безопасност в една връзка е от съществено значение за връзката да бъде здрава, да расте и да процъфтява. Чувстваме се емоционално сигурни, когато ни уважават, чуват, утвърждават и подкрепят във взаимоотношенията ни. Емоционалната безопасност се случва, когато партньорът ни положи усилия да разбере и да даде приоритет на това, което е най-важно за нас.

Възможно е да забравите да попитате за голямата работна презентация на партньора си, да не вземете наистина предвид гледната точка на партньора си по важна тема, да не удържите на думата си, да поставите нуждите си пред тези на партньора си, да късате, прекъсвате, да оставяте партньора си да виси, отхвърляне на оферти за свързване и т.н. Розовият флаг става проблематичен, когато емоционалната безопасност е компрометирана и няма бързи усилия за поправяне на болката.

Има история на предателство

Може да се окажете във връзка с човек, който има история на измама, лъжа или предателство. Или може би имате това преживяване в миналото си.

Ако вашият партньор е бил достатъчно уязвим, за да ви разкрие, че е имал минало, с което не се гордее, трябва да оцените неговата честност преди всичко, защото очевидно всички ние имаме минало и поведение, от което трябва да се поучим. Въпреки че вашият партньор е предстоящ и смятате, че той се е променил, това може да се счита за „розов флаг“, за който трябва да сте наясно.

Но в същото време бъдете внимателни към всякакви потенциални модели, които се появяват във връзката ви. Времето естествено ще покаже дали това е техният характер, или тези минали преживявания всъщност са били грешки, от които и двамата трябва да се отървете.

Справянето с промените, независимо дали са временни или по-дългосрочни, може да ви помогне да сближите вас и вашия партньор и да попречите на розовите знамена да станат червени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com