4 причини да използвате съдомиялна машина

9058
4 причини да използвате съдомиялна машина
Снимка: iStock/Guliver

Едно от най-неприятните домакински задължения е миенето на чинии. За да си улесните живота, да спестите време и да имате блестящо чисти съдове - купете си съдомиялна машина. Ако все още се чудите - ето 4 добри причини да го направите.

1. Пестите време и енергия

Ежедневието ни е забързано, с куп задачки и затова сме сигурни, че често оставяте чиниите в мивката за по-късно. Така обаче храната засъхва и е по-трудно после да ги измиете, а също така може да се появат неприятни миризми в кухнята. Значително по-лесно е да напълните миялната, да изберете подходящата програма и да оставите машината да свърши работата вместо вас.

2. Пестите вода

Освен време и усилия, миялните машини пестят и вода. Те използват значително по-малко, отколкото ако миете съдовете на ръка. Което е по-екосъобразно, пък и ще имате по-ниски сметки.

3. По-добра хигиена

Съдомиялната машина измива на по-високи градуси, а също се използват препарати, които са много по-ефективни в убиването на микроби и бактерии, отколкото обикновения препарат за чинии. Така може да сте сигурни, че ще имате напълно чисти, хигиенизирани и блестящи съдове.

4. Част от интериора

Не само практичността има значение, но също така визията и качеството. Когато избирате съдомиялна машина, е важно да се спрете на модел, който напълно да отговаря на вашите нужди. Teka пусна на пазара своята революционна гама съдомиялни за пълно вграждане с богат набор от програми и функции.

Немската марка поставя акцент върху хигиената в кухнята и грижата за семейството. На разположение са най-новите технологии като IonClean, която неутрализира бактериите и неприятните миризми под въздействието на отрицателни йони.

Друга технологична новост са инверторните двигатели от последно поколение. По-здрави, по-издръжливи, по-тихи – 42 децибела, равносилни на шепот. Важен акцент за Teka са и енергийната ефективност и грижата за околната среда. Някои от новите модели са с енергиен клас А+++ и с изключително ниска консумация на вода. Дълъг живот на уреда в съчетание с ниски разходи.

Системата от сензори SmartSense измерва степента на замърсеност на посудата. Така програмата AUTO автоматично задава точните количество, налягане и температура на водата.

Изключително удобна е бързата програма с продължителност само 1 час, която включва миене и сушене. За слабо замърсена посуда е подходяща и още по-кратката Mini30 – пълно измиване само за 30 минути. Времетраенето на някои програми може да бъде намалено с до 30% чрез новата функция Express.

Програмата GlassCare е предназначена за най-деликатната посуда, като настройва подходящите температура и налягане на водата за стъклените чаши и купи. PowerWash задава по-високо водно налягане в долната кошница, в която се поставят значително по-замърсените чинии и готварски съдове. Съдомиялните разполагат с всичко необходимо за отлично измиване на всякакви съдове.

РАЗГЛЕДАЙТЕ РЕВОЛЮЦИОННИТЕ МОДЕЛИ СЪДОМИЯЛНИ НА TEKA  ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com