5 идеи за декорация на дома, които ще го направят по-уютен

18429
5 идеи за декорация на дома, които ще го направят по-уютен
Снимка: vivre.bg

Домът се изгражда с години. В началото е идеята за по-добро бъдеще, а след това се работи в посока нейното развитие и разгръщане до краен предел… Малко по малко и мечта след мечта се формира красивият интериор в жилището, който е като огледало на живущите в него, на техните разбирания за естетиката и дори за живота. Някои залагат на винтидж стила, определяйки го като панацея за уюта и удобствата вкъщи, а други дръзват да отидат малко по-далеч от зоната си на комфорт, избирайки мебели и декорация с еклектично звучене, като продуктите в магазин Vivre.bg - супер решения без аналог!

Важно ли е декорирането на дома?

Основният дизайн на обзавеждането включва общата картина, към която е разумно да се добавят някои ефектни щрихи, за да бъде тя още по-живописна и завладяваща. Изборът на подходяща декорация и аксесоари, които да се интегрират в жилищната обстановка, са пътят към неподражаемата красота, намерила място във всекидневието на всеки. Тя включва умелото съчетаване на присъстващите декоративните компоненти, като по този начин идеалните резултати най-накрая ще бъдат постигнати, а мечтата за разкошен апартамент - осъществена.

Уют, практичност и още нещо - декорацията у дома е точно толкова важна, колкото значимо е и самото обзавеждане. Струва си да се инвестира в тази посока, защото финалът ще е наистина грандиозен! Малките детайли притежават голяма сила, те могат да окажат силно въздействие върху цялостната атмосфера, да подчертаят по умерен начин красотата на дадена мебел или кътче от жилището, да променят иначе неугледния дизайн на старата маса в хола или скучната етажерка в хола.

 

Какви видове аксесоари има?

Определено си заслужава да се пристъпи отговорно към подбора на декорация за дома, а след това и към нейното вмъкване в идейния проект. Тя включва многообразие от продукти тип “аксесоари”, които по един или друг начин се проявяват като елегантно вмешателство в базовите идеи, тепърва предстоящи да бъдат развити и подобрени. Тук говорим за компоненти от следния вид:

  • Картини;
  • Огледала;
  • Тапети;
  • Текстил;
  • Килими;
  • Пердета;
  • Декоративни цветя;
  • Сувенири и др

Основен принцип при покупката на декорации за дома е балансираното съчетание на отделните цветове, на постигането на хармония и баланс при тяхното композиране в дадена стая или кътче в апартамента. Нюансите могат да са в еднаква тоналност, но с различен интензитет, или да са в пълно противоречие помежду си, но съпоставени едни до други да придават кокетност и усещане за слънчево и ведро утро…

Кои са 5-те топ идеи за декорация, с които ще се постигне повече уют в жилището?

Понякога, въпреки всички положени старания, свързани със създаването на приветлив и функционален дом, съвършенството все още не е налице. Всичко изглежда безупречно, но жилището сякаш няма идентичност и характер, липсва му “душа”. Именно това е подходящият момент да се заложи на интересни аксесоари, които да разкрият пълния потенциал на имота, да му придадат старинен или модерен лукс, да го направят пленителен.

Простичките неща, като декорацията, често пъти са предпоставка за низ от великолепни резултати и сладко усещане за принадлежност. Ето и някои страхотни идеи, които всеки може да използва, за да внесе още повече уют у дома:

  • Декориране на стената с няколко картини - може да са една до друга и с асиметрично разположение, което визуално разчупва обстановката у дома;
  • Огледало с изящна рамка насред изразено индустриалния стил на обзавеждане - малко еклектично, но със сигурност доста ефектно решение, което ще приковава вниманието още с влизането в стаята;
  • Красиви свещници за ароматерапия - няма нищо по-хубаво от нежно ухание на цветя или морски бриз в края на изтощителния ден, когато бленуваме за прегръдката на домашния уют;
  • Декорация със статуетки - могат да се поставят до рафта с книги или на нощното шкафче, като във всеки един случай присъствието им ще се откроява и ще допринася за изкусния интериор у дома;
  • Тапети и стикери за стена - класика в жанра при жилищната декорация, когато се цели постигане на идеалистична обстановка, в която присъстват и винтидж мотивите, и градския стил, и кънтри трендът, който намира все по-широко проявление.

Няма две мнения, че красивата декорация за дома е гаранция за обещаващи резултати, които ще дадат дългосрочен отзвук и то по много начини. Бягство от града и завръщане към спокойствието на жилището, или усещане за безграничен колорит - няма значение каква е целта, важни са само детайлите, които правят всичко още по-невероятно и с пояснение към личния стил на обитателите.

Защо правилното съчетаване на цветовете е от голямо значение?

Силата на цветовете се разпростира надалеч. Тя си взаимодейства пряко с дизайна на мебелите, с архитектурните преимущества на имота, както и с актуалните към момента трендове, които така или иначе оказват някакво влияние върху избора на интериор за дома и декорацията към него. По правило отделните нюанси трябва да се допълват - ако единият е ярък, другият да е по-мек и неутрален. А има и някои неостаряващи тенденции, които винаги се завръщат, които всъщност никога не излизат от мода, като например черно и бяло, синьо и жълто, розово и кафяво и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Екстракт от спанак: ефективна добавка за отслабване или пък не?

Естествен детокс: 6 храни, които ще прочистят тялото ви

Зодиите с изключителна харизма, които са истински съкровища

Вредна ли е фруктозата - каква е изненадващата истина?

4 зодиакални знака, които са Червен флаг - внимавайте с тях!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com