Яжте тези храни, ако искате да изглеждате на 30, вместо на 40

7856
Яжте тези храни, ако искате да изглеждате на 30, вместо на 40
Снимка: iStock

Кой не иска да изглежда по-млад, отколкото е в действителност? Всеки човек се стреми към това да запази красотата и младостта си във времето. За съжаление годините не щадят нито един от нас и оставят следите си върху лицата ни. Появата на бръчки е сигурен знак, че времето не ни е подминало.

Разбира се, генетичното наследство е в основата на нашия външен вид. Едни остаряват по-бързо от други. Храната обаче е следващ фактор, който изключително много влияе на това как ще изглеждаме.

Днес ще ви разкрием кои са онези храни, благодарение на които човек може да съхрани младостта си за по-дълго време.

Ето ги и тях:

• Авокадо;

Мнозина се притесняват да си похапват редовно авокадо, защото смятат, че именно то би могло да добави няколко сантиметра към талията им. Дали обаче знаете, че става въпрос за полезни мазнини, от които организмът се нуждае?

Ако всеки ден консумирате по едно авокадо, добавено към салата, приготвено като пастет или друг вид, вие не само ще допринесете за регулиране нивата на холестерола, но и ще подпомогнете процеса по регенерация на кожата. В авокадото има достатъчно количество фолиева киселина, антиоксиданти, калий и витамин C.

• Горски плодове;

Още една храна, която е препоръчително да похапвате често и в големи порции. Става въпрос за обичаните ягоди, малини, къпини и всякакви други горски вкусотии. Всички те имат антиоксидантни свойства и могат да забавят някои видове клетъчни увреждания.

Тази напитка ще ви осигури мечтаната вечна младост

Боровинките са сред най-полезните горски плодове. Те подобряват познавателните способности.

• Моркови;

10 суперхрани за здрави очи

Очите са едни от най-фините органи в нашето тяло, а и извършват и най-прецизната работа. За да бъдат те здрави, е добре да включим хран...

Оранжевият зеленчук е изключително полезен за зрението. Това го знаят и малките деца и неслучайно родителите им не пропускат възможност да го добавят към храненията. Зеленчукът обаче предпазва кожата от фотостареене – предотвратява ранната поява на бръчки, причинени от слънчеви изгаряния.

• Цитрусови плодове;

Цитрусите са витаминозни бомби, които си струва да добавим към хранителния си режим. Наред с това те са източник на фолиева киселина и са способни да предотвратят проблеми с кръвообращението, болки в ставите и други.

Ако сутрин на гладно пиете лимонов сок, това ще помогне за пречистване на дебелото черво, както и да изхвърлите вредните токсини от тялото.

• Зехтин.

Зехтинът е неизменна част от здравословното хранене. Тази полезна мазнина обаче е и чудесна грижа за кожата. Заради алфа линоленовата киселина, маслиновото олио успява да хидратира кожата, да я тонизира и да я предпази от преждевременно стареене.

Задължително включете към менюто си всички тези храни, защото те са особено важни за вас и вашия младежки вид. Дайте на тялото си това, от което има нужда, за да съхраните младостта си за по-дълго време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com