Как да спомогнете за извеждането на токсините от червата?

3526
Как да спомогнете за извеждането на токсините от червата?
Снимка: iStock

Дебелото черво представлява крайната част от отделителната система на организма и има предназначение да събира и изхвърля от него онази част от приетата храна, която, оставяйки несмляна, не прониква през стената на тънкото черво и така остава неизползваема да генерира енергия в тялото.

Неусвоените отпадни хранителни вещества могат да се задържат в дебелото черво за по-кратко или по-продължително време, така че съдържащите се в тях токсини влияят негативно върху здравето. Негативните усещания при такова задръстване варират от газове и подут корем – до запек и общо неразположение.

Навременното освобождаване на дебелото черво от токсични отпадъци зависи както от възприетия хранителен режим, така и от физическото натоварване, чиято интензивност намалява неминуемо с напредването на възрастта. Разбира се, има група специфични лекарствени препарати, които спомагат повече или по-малко ефективно за ускоряване на спонтанното прочистване на дебелото черво, но това крие известен риск от появата на странични ефекти и, освен това, тяхното въздействие не е еднозначно при отделните индивиди. За щастие, тук на помощ идва народната медицина, която предлага разнообразни способи за решаване на проблема, а именно:

1/ Прочистване на дебелото черво с помощта на смес от 2 с.л. ябълков оцет, 2 ч.л. натурален пчелен мед и около 200 мл вода, която смес се пие сутрин, преди закуска. Редовното пиене на такава смес помага и за трайно снижаване на „лошия“ холестерол в кръвта под допустимата граница.

Тези 2 съставки премахват килограми токсини от дебелото черво

2/ Балансиране на алкалността/киселинността (pH) на чревната флора за ускореното изваждане на токсините от храносмилателната система, както и за изгаряне на излишните мазнини в организма, чрез ледовно пиене сутрин, на гладно, на сока от един изстискан лимон в 200 мл вода. Свежестта на такава напитка и нейният ясно изразен детоксикиращ ефект оправдава нейното целодневно използване като основно питие.

3/ Прочистване на храносмилателната и отделителната система и стимулиране на редовността на изхождането с пиене на сок от сини сливи, който е богат на алкални съединения и фибри. Такъв сок помага и за намаляване на телесното тегло.

4/ Детоксикация на тялото чрез целодневно пиене на чай, приготвен от пресен джинджифилов корен, с добавено малко количество канела – комбинация, съдържаща вещества с антибактериален, противовъзпалителен и антисептичен ефект, с което се допринася за регулиране на перисталтиката, ускоряване на метаболитните процеси и съответно изгаряне на натрупаните, неусвоени мазнини.

5/ Извеждане на токсините от дебелото черво чрез решително обогатяване на хранителното меню с пресни зеленчуци и плодове (без да се подценяват и пълнозърнестите храни) и изпиването поне на 2 и ½ л вода дневно.

Напитката, която чисти дебелото черво от всички токсини

6/ Допълнително повишаване на цялостната телесна детоксикация и ефективността на имунната система с помощта на прясно приготвени зеленчукови сокове, смути напитки, комбинирани със сокове от лимон, къдраво зеле, спанак, спирулина и джинджифил.

7/ Избягване консумацията на сладкарски изделия, мюслита и сосове, съдържащи рафинирана захар, с цел по-ефективно общо оздравяване на организма чрез неговата ускорена детоксикация.

8/ Редовно, достатъчно по обем физическо натоварване, най-добре чрез практикуване на подходящ спорт – един наистина високоефективен начин за елиминиране на токсините от тялото, тъй като така се стимулират циркулацията в кръвта и лимфната система, подобрява се храносмилането, укрепват се ставите, а в емоционален аспект – настроението и самочувствието забележимо нарастват.

9/ Подобряване на циркулацията на кръвния и лимфния поток чрез редовен частичен (може и собственоръчни извършван) масаж на определени зони от тялото – бедра, дупе, ръце, коремче, с което също се постига ефективно елиминиране на голяма част от токсините в тялото.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com