Как да спрем да преяждаме със сладко? Ефективни съвети.

8707
Как да спрем да преяждаме със сладко?  Ефективни съвети.
Снимка: iStock

Много от храните и напитките, които консумираме ежедневно, съдържат високи количества захар, дори и тези, за които не подозираме.

Човек много бързо и лесно се пристрастява към сладкото, защото захарта има свойството да освобождава хормони, които ни действат успокоително и ни набавят сила и енергия. Консумирането му се превръща във вреден навик, защото приемането на големи количества захар под една или друга форма води до редица проблеми със здравето. Има много родители, които винаги купуват нещо сладко на децата си, защото те така искат или защото са били послушни. С времето обаче мозъкът на детето започва да асоциира сладкото с някакъв вид награда и желанието за консумацията му се засилва.

Ако сте от хората, които искат да намалят приема на сладко и имате мотивация да го направите, то прочетете статията до край, за да разберете как можете да го постигнете.

Това са 10-те ключови ПРЕПОРЪКИ при АНТИЦЕЛУЛИТНАТА диета

Как да намалите консумацията на сладките храни?

За начало е добре да си съставите план, който да следвате стриктно, за да елиминирате пристрастеността си към сладкото, която може да е натрупана от много години. Ето и няколко съвета за това:

1. Откажете се от навика да ядете нещо сладко след вечеря! Защо ли? Защото след като си легнете, лесно ще изпаднете в състояние, наречено „захарна треска“. То води след себе си проблеми, като влошаване на съня и нуждата от нещо сладко и чаша кафе на следващата сутрин, които ще ви помогнат да се заредите с енергия след безсънната нощ.

2. Вместо да се тъпчете със сладкиши, шоколад и бисквити по-добре яжте пресни зеленчуци или домашно приготвени ястия от тях. Те са много богати на витамини и минерали и при всички случаи са по-полезни от сладките лакомства. Да, в началото ще ви бъде много трудно, но с времето ще свикнете да ядете моркови, карфиол, краставици или тиквички и ще забравите да посягате съм сладкишите.

Защо всички полудяха по тази диета с кисело мляко?

3. Захарта има свойството да дехидратира организма, което на свой ред води до още по-голяма потребност от консумацията й. Ето защо трябва да пиете колкото се може повече вода през целия ден и особено след като сте яли нещо сладко. Ежедневно трябва да се приемат по 1.5-2 литра вода, която ще намали склонността ви към преяждане със сладки неща и ще поддържа тялото ви добре хидратирано и здраво. Това е може би един от най-лесните начини да се справите с проблема, а е и много ефикасен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Ако сте стъпили на пирон: какви могат да бъдат последствията?

8 храни, които ускоряват метаболизма - добавете ги към диетата си

Мехурче на клепача: защо се получава и как да го премахнете

5 невидими симптома на стафилококова инфекция

Само едно яйце на ден, може да предпази сърцето ви: Вижте как

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Колко дълго можете да държите мокрите дрехи в пералнята

Тази често срещана грешка ще унищожи градински ви мебели

Една достъпна съставка успешно понижава нивата на холестерола

Без препарати: Бърз трик, с който да опушите тоалетната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com