Магнезий при изтръпване на ръцете – ще ни помогне ли?

50417
Магнезий при изтръпване на ръцете – ще ни помогне ли?
Снимка: iStock

Много хора си задават въпроса дали наистина хранителната добавка магнезий помага при изтръпване на ръцете и кога всъщност се налага да стартираме с приема й. Днес ще се посветим на това да ви разкажем малко повече за неприятното мравучкане, което усещате в крайниците, както и това как да се справите с него.

Ще споделим с вас изключително полезна информация, за която сме сигурни, че ще успее да ви насочи към избор на подходящ продукт.

Магнезий при изтръпване на ръцете – кога всъщност да се притесняваме от подобно явление

Ако това изтръпване се случва сравнително рядко, не виждаме нищо притеснително и не смятаме, че има предпоставка за тревожност. Ако обаче се случва твърде често, може да алармира за по-сериозен здравословен проблем и в никакъв случай не бива да го подценявате.

Причините за изтръпването на ръцете могат да са редица. В много от случаите то настъпва в следствие на преумора, стрес, притиснат нерв, проблеми с кръвното налягане или по-сериозни сърдечни проблеми.

Съществуват и други причини и те са обвързани основно с липсата на минерали и витамини в организма.

Ето кое най-често води до изтръпване на крайниците:

• Умора и изтощение;

• Проблеми с гръбначния стълб;

• Липса на витамини;

• Диабет;

• Проблеми с кръвообращението;

• Консумация на твърде много алкохол;

Липса на магнезий и напълняване – има ли общо между тях?

Ежедневно в човешкото тяло протичат редица процеси. Всеки от нас се стреми към това да има добро здраве и да се радва на щастлив живот,...

• Инфекциозни заболявания;

• Други.

Как хранителната добавка ще реши проблема ни

Магнезият е много важен за човешкото тяло и това всеки го знае. Той носи сериозна отговорност както за кръвообращението, така и за нивото на кръвната захар, за нервните клетки и други. От ключова необходимост е витаминът да се набавя ежедневно под формата на хранителни продукти или хранителна добавка.

Възрастните хора е препоръчително да приемат приблизително около 300 – 400 мг магнезий дневно. При децата дозировката е съвсем различна. Малчуганите, които са на възраст до 3 години, могат да приемат до 80 мг магнезий, от 4 до 8 – по 130 мг, от 9 до 18 – от 200 до 400 мг. Разбира се, задължително е да се консултирате с медицинско лице, преди да стартирате с прием на магнезий. Това важи с пълна сила както за възрастните, така и за децата.

На пазара се предлагат най-различни видове от хранителната добавка. Магнерич и магнерот са едни от препаратите с високо съдържание на магнезий. Консултирайте се с личния си лекар коя добавка е най-подходяща за вас, според нуждите и здравословното ви състояние.

Тялото ви алармира: 7 знака, че си имате дефицит на магнезий

Вероятно знаете, че витамин С засилва имунната система и че калцият укрепва костите, но ако не знаете колко важно е получаването на дос...

10 симптома, че тялото ви се нуждае от магнезий

Ако предпочитате да си набавяте минерала чрез храна, задължително включвайте в менюто си зърнени храни, ленено семе, слънчоглед, ядки, тиквени семки, кафе, босилек, спанак и други.

Винаги ли изтръпването на крайниците подсказва за сериозен проблем

Не, изтръпването на крайниците не винаги означава, че имате някакво заболяване. Най-вероятно сте твърде преуморени и имате недостиг на витамини. Препоръчваме ви обаче да посетите лекар и да разговаряте с него. Той най-точно може да отговори на въпросите ви, свързани с изтръпването и общото ви здравословно състояние.

Хората, които спортуват активно и се хранят разнообразно, страдат най-рядко от изтръпване на крайниците. Можете да се отървете от неприятното мравучкане като си взимате контрастни душове. Това много помага.

Разхождайте се колкото се може по-често на чист въздух и не забравяйте да давате на тялото си онова, от което то се нуждае. Магнезий при изтръпване на ръцете е вашето оръжие, с което ще елиминирате дискомфорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com