Никога не правете тази грешка, когато варите яйца

15535
Никога не правете тази грешка, когато варите яйца
Снимка: Pexels

Яйцата са много полезна храна за нашия организъм и са богати на омега-3 мастни киселини, фосфор, калций, витамини, селен, биотин, фолиева киселина и др. Но все пак прекомерената им консумация може да попречи на правилното функциониране на черния дроб и жлъчката. При някои хора яйцата са причинители на жлъчни кризи. Препоръчително е да се хапва по един жълтък и три белтъка дневно. 

Днес ще ви издадем кои са грешките, допускани при варенето на яйца. Нека видим какво трябва да променим при приготвянето им и как те действат на организма ни:

При варене повече от 10 минути лекарите казват, че започват да се отделят токсични вещества, затова избягвайте да задържате яйцата прекалено дълго време на котлона. Образуват се железни сулфиди, обгръщащи жълтъка със зелен слой.

Никога не комбинирайте яйцата с ТЕЗИ храни

Направи това и разбери дали са ти продали стари яйца

Яйцата са един от онези продукти, които успяват да поднесат на организма ни солидна порция от полезни вещества. Препоръчително е да ги ...

При консумацията на сурово яйца поради различни причини, е възможно да се заразите със салмонелни пръчици и това да достигне до състояние на интензивно чревно натравяне.

Ако страдате от някои болести като диабет, сърдечни и съдови заболявания, свързани с хоолестерола, то е препоръчително да избягвате консумацията на варени жълтъци, защото може да влошат състоянието ви.
Ако прекалите с хапването на варени яйца, както споменахме по-горе, нарушавате дейността на черния дроб и бъбреците. От протеина в тях се отделя голямо количество урея, с което органите се опитват усилено да се справят.

Честата и обилна консумация на варени яйца не е много положителна за мъжките представители. Ако искате да имате продължителна ерекция, то трябва да съобразите броя изядени яйца дневно. Това е предпоставка дори за рак на простата или потентност. Дължи се на нарушението в кръвообращението, получило се от нарасналото количество холестерол, преминало през простатната жлеза и нарушило кръвообращението.
Яйцата са много добър източник на полезни вещества, но много трябва да се внимава и с холестерола в жълтъците им. Все пак, ако се храните нормално и здравословно, не сте застрашени по никакъв начин. 
Те са от помощ и при свалянето на излишните килограми, тъй като не са висококалорична храна, но важно е и приготвянето им – не пържете, консумирайте варени. Те създават чувство за ситост и поддържат прилично разстояние от вредните храни.

Все пак, като изключим факта, че при някои хора със съпътстващи заболявания яйцата може да не се отразят добре, те имат редица ползи – укрепване на костната тъкан, на паметта, на имунната система, на мускулатурата, поддобряват зрението и т.н. Богати са на протеини и съдържат малко калории, което ги прави чудесни за диетичното и здравословното меню. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

Заменете сьомгата с тази много по-полезна и евтина риба

Не са нужни строги диети, за да контролирате високото кръвно: Ето какво установиха учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно