Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако искате да сте здрави

26556
Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако искате да сте здрави
Снимка: iStock

Микровълновата печка е част от кухненското оборудване, с което почти всяко домакинство разполага. Все пак понякога тя може да донесе повече вреди, отколкото ползи. Представяме ви кратък списък с продукти, които никога не трябва да слагате в микровълновата.

1. Плодове

Някои плодове, като ябълки и банани, губят своите вкус и текстура при затопляне в микровълнова печка. Гроздето обаче може да експлодира, а сушените плодове да изпълнят кухнята с дим.

2. Кутии за съхранение на храна

Кутиите за съхранение на храна могат да се запалят в микровълновата печка или да предизвикат късо съединение и да я повредят трайно, ако по тях има метални елементи.

3. Алуминиево фолио

Всеки метал може да повреди микровълновата печка. Не поставяйте предмети, изработени от подобен материал, в нея. Тънките метални изделия, като алуминиево фолио, са по-опасни от дебелите. Те могат да загреят много бързо и по този начин да увеличат рисковете от възникване на пожар.

4. Пластмаса

Избягвайте да използвате пластмасови съдове за затопляне на храна в микровълнова печка. Те могат да отделят вредни химически вещества под въздействието на топлината. Заместете пластмасовите съдове с такива, които са "безопасни за микровълнова печка".

5. Яйца

Бързото нагряване на яйцата води до струпване на голямо количество пара под тяхната черупка. И понеже тя не може да се освободи, продуктите се взривяват. Не се притеснявайте. Те няма да развалят вашата микровълнова печка, но могат да затруднят нейното почистване. Ако все още не се отказвате от идеята за приготвяне на яйца по подобен начин, тогава направете дупка върху черупката, за да освободите място за парата.

6. Пътна чаша

Някои чаши могат да се използват в микровълнова печка, но само такива със специално предназначение. В най-добрия случай те предпазват съдържанието от нагряване, тъй като са конструирани за предотвратяване на температурна промяна. В най-лошия - могат да развалят микровълновата печка, понеже повечето от тях са направени от неръждаема стомана.

7. Замразено месо

Правете това всеки ден по 10 минути и ще сте по-умни и щастливи

Според ново проучване само 10 минути бягане с умерена интензивност са достатъчни, за да подобрят настроението и когнитивните функции - ...

Размразяването на месото в микровълновата печка не е добра идея. По този начин то може да се опече неравномерно. Дори да изглежда размразено, неговата вътрешност със сигурност не е.

8. Стари чаши и чинии

Този стар китайски сервиз не е предназначен за употреба в микровълнова печка. Според Смитсониън някои чаши и чинии, произведени през 60-те години, могат да отделят радиация и да бъдат покрити с олово или други тежки метали.

9. Хартиена торбичка

Нищо не изглежда толкова безобидно, колкото хартиената торбичка. Освен нехигиенична, тя може да бъде токсична. В допълнение, хартиената торбичка се запалва изключително лесно при нагряване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com