Никога повече няма да изхвърляте храна, ако започнете да правите това

5104
Никога повече няма да изхвърляте храна, ако започнете да правите това
Снимка: iStock/ Guliver

Всеки иска най-доброто и най-пресните храни за себе си и за своето семейство, но не всеки разполага с нужните средства, за да ходи до магазина ежедневно. Ето защо ние неизбежно се изправяме пред необходимостта да запазим храната свежа за по-дълго време.

1. Прясно мляко

Ако сте купили значително количество прясно мляко, но едва след това разбирате, че ще ходите на почивка, не се притеснявайте - то няма да се развали, ако го замразите. Има няколко правила обаче. Излейте малка част от млякото, преди да го замразите, тъй като ще увеличи обема си. Най-добре е да съхранявате продукта във фризер за не повече от 4-6 седмици.

2. Яйца

Понякога не сме в състояние да изчерпаме всички яйца, докато са все още пресни, или използваме само белтъците, докато жълтъците остават пренебрегвани. Не се тревожете, те също могат да бъдат замразени. Просто ги счупете и изсипете съдържанието им във форми за лед, като добавите малко захар и сол (помага за запазване на тяхната текстура). След това ги използвайте по предназначение.

3. Сос

Останалият сос е друг кандидат за замразяване. Изсипете го в торбичка за съхранение и го оставете във фризера. В рамките на час той ще бъде достатъчно твърд, за да го нарежете на кубчета и да го добавите към ястията, когато е необходимо.

4. Листа от маруля

Марулята ще остане свежа и хрупкава в продължение на седмица, ако я увиете в хартиена кърпа. Тя помага за абсорбиране на излишната влага и по този начин предпазва листата от изсъхване.

5. Ябълки

Знаете ли, че ябълките могат да запазят своите вкусови качества за по-дълго време, ако бъдат поставени в хладилник? Единственото нещо, което трябва да имате предвид тук, е, че не трябва да се докосват помежду си. Затова може да увиете всяка една от тях във вестник, например, преди да я оставите в хладилника.

Лесно можете да тествате качеството на храната, която ядете

Има много начини да проверим качеството на хранителните продукти, които консумираме всеки ден. Повечето от тях, обаче, изискват съдейст...

6. Моркови

Градинарите препоръчват да съхраняваме морковите в съд, пълен с пясък. Това не е изненадващо, тъй като той намалява изпарението и забавя гниенето на зеленчуците.

7. Сметана и извара

Сметаната и изварата могат да останат свежи за по-дълго време, ако ги поставим в хладилник с главата надолу. По този начин ще се образува вакуум, който помага за предотвратяване развитието на бактерии.

8. Зелен лук

Припомнете си 7 училищни трика, които още работят

Някои ежедневни трикове са толкова практични и лесни, че могат да бъдат от полза на повече от едно поколение. С течение на времето те н...

Може да запазим свежестта на зеления лук за по-дълго време, ако го поставим в чаша с вода. Отрежете лука, където е необходимо и той ще продължи да расте.

9. Подправки и зелени листни зеленчуци

Стъкленият буркан е най-доброто средство за съхранение на пресни билки и зелени листни зеленчуци. Лукът, чесънът и магданозът ще запазят своя аромат, ако бъдат съхранявани по този начин.

10. Мед

Медът може да запази своите полезни свойства в продължение на години, но е важно да се съхранява правилно. Най-добрият начин за постигане на това е да използвате тъмен стъклен буркан с херметическо затваряне. Съдовете от метал, напукан емайл или цинково покритие не са подходящи за съхранение на мед, тъй като могат да го окислят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да възстановите обонянието си при хрема?

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Тези три вкусни плода подобряват качеството на съня

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com