Няколко хитрости, с които да намалим кръговете под очите

4395
Няколко хитрости, с които да намалим кръговете под очите
Снимка: iStock/Guliver

Ние казваме „не“ на синини и торбички под очите с помощта на прости тайни и доказани средства.

„Торбичките“ и „синините“ в областта около очите са козметичен проблем, който в една или друга степен тревожи почти всички. Основните виновници за тези нещастия са възрастовият фактор (кожата губи своята еластичност, а отокът се образува все по-често) и наследствеността (клетките на кожата ви може просто да са склонни към плътни мастни натрупвания). Вторични - дехидратация, недоспиване, алергични реакции, хормонален дисбаланс, нездравословна диета, лоши навици. Като цяло дори тези от нас, които обикновено нямат торбички под очите си, могат лесно да ги получат по време на настинка или сезонно заболяване. Изброяваме ефективните методи за справяне с „очите на пандата“.  

1. Измийте лицето си с хладка вода. Топлата вода засилва подпухналостта и подчертава тъмните кръгове. Ако сте достатъчно толерантни към ниски температури, използвайте кубче лед за тонизиране на лицето и периорбиталната област. Използвайте препарат за отстраняване на грим на маслена основа, за да премахнете бързо очната линия, спиралата и сенките за очи, без да дразните кожата си.

2. Проверете лекарството: Понякога грижите за очите могат да причинят подуване. Понякога козметиката против бръчки може да причини алергии. Ако има и най-малко съмнение, че подуването е свързано с нов крем или гел, не го използвайте поне 4-5 дни и вижте дали има разлика.

3. Изберете продукти с кофеин, за да намалите подпухналостта под очите. Това успокоява кръвоносните съдове и помага за премахване на излишната течност. По-лесният вариант е да приложите за кратко охладени торбички с чай (две торбички черен чай - той съдържа кофеин и танини - навлажнете с вода и поставете във фризера за няколко минути).

4. Намалете алкохола и солените храни - и двете задържат течности в организма и допринасят за образуването на оток. Храните, които насърчават елиминирането им включват диня, краставици, целина и магданоз. От друга страна, една от причините за тъмните кръгове под очите може да бъде дехидратация, затова е по-добре да се попълни нормата на чиста питейна вода на ден (около 1-1,5 литра).

5. Кръговете под очите могат да провокират хиперпигментация, причинена от предозиране на слънце или хормонални смущения. Използвайте изсветляващ крем за периорбиталната област, но не го нанасяйте твърде близо до лигавицата - тези продукти обикновено съдържат мощни активни съставки.

6. Нормализиране на съня. Добрата почивка е не само осемчасова почивка, но и правилното положение на тялото в леглото. Когато спите настрани или по корем, силата на гравитацията привлича течност под очите ви и това образува тъмни кръгове. Опитайте се да се приучите да спите по гръб. Друг начин да подобрите качеството на съня е да използвате допълнителна възглавница, за да повдигнете главата си и да позволите на течността да се отцеди от лицето ви.

И накрая, можете да използвате коректор за маскиране на признаци на умора и липса на почивка. Най-добре е да използвате продукти с кремообразна текстура: те са по-трайни и осигуряват плътно покритие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com