Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове лесно - ето как

18079
Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове лесно - ето как
Снимка: iStock/Guliver

Търсите ли нови, лесни и чисто екологични начини за почистване на мазните кухненски съдове? 

За нуждите на едно домакинство, ние употребяваме ежедневно голямо разнообразие на кухненски съдове. Впоследствие всеки един трябва да бъде много добре почистен и да бъдат премахнати всякакви остатъци от храна. На пазара е пълно с предложение за продукти, с които бихме могли да отстраним много лесно мазнините и мръсотията от посудата. Лошата новина тук е, че никак не са малко почистващите препарати, съдържащи агресивни и вредни за кожата субстанции, които могат да предизвикат различни алергични реакции или други здравословни проблеми и неразположения.

Но имаме и добра новина! Не е задължително да купите готови препарати за почистване от магазина. Може спокойно да се справяте с ежедневните задачи по почистването на кухненската посуда с помощта на изпитани и доказани природни средства. Днес ви споделяме няколко решения, които ще отстранят изцяло натрупаните мазнини и ще лъснат до блясък всичките ви съдове - при това напълно безвредно за вас и околната среда.

Да почистим тигана от мазнините!

Това става изключително лесно с помощта на един-единствен пресен картоф. Трябва първо да го обелите и разрежете на две. След това засипете със сода бикарбонат дъното на тигана. Картофа ползвайте като гъба и изтрийте с него хубаво тигана. Сами ще се убедите, колко ефикасно средство може да бъде един суров картоф. Ако искате да постигнете максимален ефект, важно е периодично да изрязвате замърсената част на картофа и след това отново да триете тигана със содата.

Да почистим вътрешността на тенджерите.

Как да почистите тава със загоряла манджа бързо и лесно

Оставили сте вечерята да се запече твърде дълго във фурната или пък сте забравили тенджерата с манджата на котлона. Крайният резултат е...

За да премахнете напълно мазнините и остатъците от храна от вътрешната страна на тенджерите, вземете едно пакетче чай и изтрийте с него натрупаната мазнина. Веднага ще забележите как мазнината започва да се разтваря. Може би ще ви се наложи да ползвате повече пакетчета чай. Сега вече изплакването с топла вода става много лесно.

Да почистим мазнините по тенджерите от външната страна.

За да може да направите едно такова почистване качествено, вземете друга тенджера, която да е по-голяма от тази, която ще измивате. Сипете в нея вода и 4 - 5 супени лъжици сода бикарбонат. Сега поставете и малката тенджера вътре и я оставете поне 30 мин. да се кисне. След това за вас ще бъде съвсем лесно да отмиете отлаганията от външните стени на съда. Този метод ще ви отнеме повече време, но е изключително ефективен за сметка на това. 

Да си приготвим екопрепарат за кухненски съдове сами.

Това наистина е екологично чисто средство, което може да се използва ежедневно за измиване на кухненските съдове. Убедени сме, че няма как да не ви допадне. То е съчетание от солта и нейните свойства, със способността на ябълковия оцет и лимона да дезинфекцират. Този екологично чист препарат премахва изцяло мазнините и лошата миризма, неутрализира бактериите, които понякога е възможно да останат по кухненските съдове.

Ето защо не трябва да използваме тефлонови тигани

Безспорно тефлоновият тиган е доста полезен помощник в кухнята, но може да бъде и вреден за здравето, предупреждават експерти. Установ...

Необходими са следните продукти: 1/2 чаша бял оцет, 2/3 чаша сол, 3 лимона, 1 чаша вода.

Начин на приготвяне: Измийте хубаво и нарежете на малки парченца лимоните, но не ги белете. Сложете ги в блендер заедно със солта и направете паста. След това добавете водата и оцета. Блендирайте няколко минути на висока скорост. Оставете сместа да се охлади, налейте я в подходящ малък контейнер и я оставете за съхранение в хладилника.

Използвайте получения препарат вместо сапун.

Вероятно вече се убедихте, че с помощта на природни средства почистването на кухненските съдове може да бъде изключително лесно и доста по-икономично. Освен това този метод е напълно безвреден за здравето ви.

Опитайте алтернативите, с които ви запознахме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com