Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правете тази рутина и ще имате по-плътни вежди?

21 юни 2024, 13:40 часа

Веждите ви определят лицето ви. И докато вашите обичайни практики за оформяне (оформяне, оцветяване, нанасяне на продукта) могат да помогнат за подобряването, холистичната рутинна грижа за веждите – известна още като третиране на косата и кожата със същото преднамерено внимание, което обръщате на останалата част от главата си – е задължителна за плътни и здрави вежди. Както при всяка коса, грижата за веждите се свежда до грижа и подхранване на цялата зона, за по-добро насърчаване на блясъка и растежа.

Всеки би могъл да се възползва от усъвършенстването на своята рутинна грижа за веждите, но изборът е особено необходим за тези, които се борят с щети от лечения като ламиниране, хронично прекомерно скубане или натрупване на стандартен продукт. „Косата на веждите е игра на свързване на точките – не е като косата на главата ви, където расте цялата заедно“, обяснява художникът на веждите Ази Сакс. „За тези, които са прекалили с веждите си по някакъв начин, наистина може да отнеме девет месеца до две години, за да видят максималната пълнота и ширина на съживяването.“ Правилната грижа за веждите може да помогне за ускоряване на този процес и да ви позволи да изпомпате съществуващите си вежди междувременно.

 Мисля за грижата за веждите като за нещо в три стъпки. Тя опростява усилието за ексфолиране, стимулиране и кондициониране и насърчава внимателно преразглеждане на съществуващата ви рутина за вежди. Хормоналното здраве и кожните състояния като екзема също могат да повлияят на веждите, което прави рутинното изпипване на вежди първата стъпка в идентифицирането на вашите нужди от вежди или просто им помагате да изглеждат възможно най-естествено смели.

Прочетете, за да научите как най-добре да обърнете ангажимента си към грижата за косата и кожата към веждите си.

Ето как да решим проблема с лошия растеж и загубата на вежди

Почистете и ексфолирайте

Искате да ексфолирате кожата под космите на веждите си, за да отворите фоликулите и да подпомогнете растежа на веждите. Когато ексфолирате зоната, вие сте в състояние да получите хранителни вещества от продуктите, които изберете да приложите към веждите. Започнете с бързо и концентрирано почистване на веждите, за да премахнете излишното масло или продукт по-добре.

Ако домашният ексфолиант е по-бърз, опитайте да смесите фино смляна хималайска розова морска сол с предпочитаното от вас масло за лице. Ексфолирайте с кръгови движения от край до край, преди да изплакнете с топла вода.

Веждите - ето от какво ни пазят

Масаж за кръвообращението

Следва релаксиращ (и скулптуриращ кожата) масаж. Масажирането на веждите стимулира кръвообращението, притока на кръв в областта и насърчава растежа. Не само това, но тъй като лицето има толкова много мускули, вие си правите повдигане на веждите – и това наистина работи. Веднага отваря окото. Използвайте инструмент гуа ша или пръстите си, за да масажирате, дренирате и отпушите зоната. Аз съм голям привърженик на енергията, така че когато прилагате топлината и енергията от пръстите си, това е нещо като да имате зелен палец с растение. Вие се грижите за района и го обичате – придавате му значение.

 

Кондиционира и подхранва

Това е формула на водна основа, която прилича повече на мляко, отколкото на мазно масло, и когато развиете капачката, има наистина твърда макара. Лесни лекарства като оризова вода и бадемово масло също си струва да се обмислят. И накрая, чистата българска розова вода действа като тоник за вежди. Той се занимава с косата и кожата отдолу. Хидратира кожата и изглажда и омекотява косата, която може да бъде много груба и непокорна. Освен това прави веждите наистина блестящи, така че можете да оформите стил по красив начин.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес