Супер лесен трик за премахване на миризмата на застояло пране в пералнята ви!

13640
Супер лесен трик за премахване на миризмата на застояло пране в пералнята ви!
Снимка: istockphoto.com

Използването на пералнята ви е ежедневна рутина, но знаете ли, че вътрешността на пералнята също има нужда от почистване? Може би не сте забелязали, но пералнята ви може да има застояла миризма, която се прехвърля на дрехите ви. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета как да преодолеете миризмата на застояло пране в пералнята си.

Мръсната пералня

Първата стъпка в борбата с миризмата на застояло пране е да осъзнаете, че проблемът не е в перилените препарати или омекотителите, които използвате. Миризмата на застояло пране винаги идва от мръсна пералня. Преди да потърсите професионална помощ, може да опитате няколко неща, за да почистите пералнята си.

Почистване на пералнята

Най-лесният начин да почистите пералнята си е да използвате оцет и сода бикарбонат. Налейте около 2 чаши оцет в пералнята и включете нормална програма за пране при висока температура. Оцетът ще разтвори натрупаните калциеви отлагания в пералнята и ще почисти барабана и тръбите. След това, прибавете около 1/2 чаша сода бикарбонат в пералнята и пуснете отново нормална програма за пране. Сода бикарбонатът ще избелее пералнята и ще премахне оставащата миризма.

Програма за пране

След като почистите пералнята и я изсушите, е важно да изберете правилната програма за пране за дрехите си. Пералните машини днес имат много различни настройки и програми, но не всички от тях са подходящи за всякакви видове дрехи. Затова е важно да прочетете инструкциите на етикетите на вашите дрехи и да изберете подходящата програма за пране.

Препарат за пране

Качеството на перилените препарати, които използвате, е също важен фактор за миризмата на застояло пране. Ако използвате нискокачествен перилен препарат, той може да остави натрупване в пералнята и да предизвика миризма. Затова е важно да изберете качествен перилен препарат, който е подходящ за вашите дрехи и пералнята ви.

Омекотител 

Омекотителът може да подобри мекотата на вашите дрехи, но не е задължителен. Някои омекотители могат да предизвикат миризма на застояло пране, ако не се използват правилно. Затова, ако искате да използвате омекотител, изберете качествен продукт и следвайте инструкциите за употреба на етикета.

В заключение, за да преодолеете миризмата на застояло пране в пералнята си, е важно да я почистите и да я изсушите правилно, да изберете правилната програма за пране за вашия тип дрехи, да изберете качествени перилен препарат и омекотител, ако е необходимо, и да следвате инструкциите на етикетите на дрехите си. Ако след

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com